

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν τόνισε στον ισραηλινό ομόλογό του Ισραέλ Κατς πως είναι σημαντικό να υπάρξει στενός συντονισμός των δυο χωρών όσον αφορά τις εξελίξεις στη Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου των υπηρεσιών του στο Πεντάγωνο που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Τετάρτη.
Η Ουάσιγκτον παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Συρία και τάσσεται υπέρ ειρηνικής πολιτικής μετάβασης χωρίς αποκλεισμούς, σημείωσε ο κ. Όστιν, κατά το κείμενο. Πρόσθεσε πως ο αμερικανικός στρατός θα συνεχίσει τη δράση του για να προληφθεί η επανεμφάνιση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο έδαφος της Συρίας.
Μετά την κατάρρευση του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ την Κυριακή, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές στη συριακή επικράτεια για να καταστρέψει τις κυριότερες στρατιωτικές δυνατότητες της χώρας (αεροσκάφη, πλοία, αντιαεροπορικά και άλλα πυραυλικά συστήματα, χημικά όπλα, άλλα είδη οπλισμού και πυρομαχικών).
“Ο υπουργός Όστιν έδωσε έμφαση στη σημασία του στενού συντονισμού των ΗΠΑ και του Ισραήλ όσον αφορά τις εξελίξεις στη Συρία”, κατά τις υπηρεσίες του.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, ο κ. Όστιν συζήτησε επίσης με τον κ. Κατς την προοπτική απελευθέρωσης των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου 2023 και τον παρότρυνε να βελτιώσει την κατάσταση στον πολιορκημένο κι ερειπωμένο παλαιστινιακό θύλακο, όπου η καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση οδηγεί σε καταγγελίες πως διαπράττονται γενοκτονία και σωρεία εγκλημάτων πολέμου, κάτι που διαψεύδει κατηγορηματική η κυβέρνηση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ανγκόλα: Πάνω από 20.000 κρούσματα χολέρας από τον Ιανουάριο
Πάνω από 20.000 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα χολέρας έχουν καταγραφτεί στην Ανγκόλα από τον Ιανουάριο.
Πάνω από 20.000 κρούσματα χολέρας τους τελευταίους τέσσερις μήνες στην Ανγκόλα
Πάνω από 20.000 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα χολέρας έχουν καταγραφτεί στην Ανγκόλα από τον Ιανουάριο.
Ο Καντάφι είχε προειδοποιήσει την ΕΕ για το πρόβλημα του μεταναστευτικού που η ίδια προκάλεσε
Επιμέλεια: Γιάννα Μυράτ Η πολυετής κρίση του μεταναστευτικού στα νότια σύνορα της Ευρώπης σήμερα.
Κλ. Σέινμπαουμ: Παράδειγμα για τον κόσμο ολόκληρο ο εκλιπών πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούδια Σέινμπαουμ απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του Ουρουγουανού πρώην.