ΗΠΑ: Παρουσιάστηκε το οικονομικό πακέτο ύψους $1,9 τρισ. – Σε ψήφισή του την επόμενη εβδομάδα ελπίζουν οι Δημοκρατικοί

Προχωράνε οι διαδικασίες για το οικονομικό πακέτο του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, καθώς η επιτροπή προϋπολογισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων παρουσίασε το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο οι Δημοκρατικοί ελπίζουν να ψηφιστεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Το 591 σελίδων ν/σ περιέχει τις προτάσεις του Μπάιντεν για επιπλέον παροχή χρηματοδότησης για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού και περαιτέρω ιατρικό εξοπλισμό.

Ο Μπάιντεν είχε προγραμματιστεί την Παρασκευή να περιοδεύσει σε ένα εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων της Pfizer στο Μίσιγκαν εν μέσω προσπαθειών να αυξηθεί η παραγωγή, με μόνο περίπου το 15% του πληθυσμού των ΗΠΑ να έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού μέχρι στιγμής.

Τα κύρια σημεία του ν/σ επικεντρώνονται στην τόνωση της οικονομίας της χώρας, η οποία έχει πληγεί τον τελευταίο χρόνο υπό απώλειες θέσεων εργασίας και το κλείσιμο επιχειρήσεων λόγω πανδημίας εξαιτίας της οποίας έχουν πεθάνει σχεδόν 500.000 Αμερικανοί πολίτες. Το ν/σ θα προσφέρει άμεσες πληρωμές σε νοικοκυριά και παρατεταμένα επιδόματα ανεργίας μεταξύ άλλων.

Η Επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής πρόκειται να συνεδριάσει τη Δευτέρα για να εξετάσει τις τροπολογίες στο ν/σ προτού το αποστείλει στην ολομέλεια για συζήτηση και έγκριση.

Σχετικά Νέα