

Πάνω από 110 μαθητές στάλθηκαν στα σπίτια τους και συστήθηκε στους ίδιους και στους γονείς τους να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες, καθώς έξι παιδιά κι ένα μέλος του προσωπικού στο σχολείο τους διαγνώστηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, μετέδωσαν χθες, Τετάρτη, αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Ο Τέιλορ Κουμπς, εκπρόσωπος της διεύθυνσης εκπαίδευσης της περιφέρειας Κόρινθ, εξήγησε στο CNN ότι 116 μαθητές κρίθηκε ότι αποτελούσαν «στενές επαφές» ενός από τα κρούσματα και συστήθηκε να τεθούν σε καραντίνα.
Σε επιστολή της που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook χθες, η διεύθυνση τόνιζε πως το σχολείο έκανε ιχνηλάτηση επαφών και συνέστησε σε όποιον είχε έρθει σε στενή επαφή με τους ανθρώπους που επιβεβαιώθηκε ότι μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2 να παραμείνει σε απομόνωση για 14 ημέρες.
Το προσωπικό και οι μαθητές υποβάλλονται καθημερινά κατά την προσέλευσή τους στο κτίριο του σχολείου σε θερμομέτρηση, ενώ το διδακτικό και το υπόλοιπο προσωπικό καλείται να ενημερώνει αν παρουσίασε συμπτώματα μόλυνσης τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με το CNN.
Η σύσταση της διεύθυνσης εκπαίδευσης στο προσωπικό, τους γονείς και τους εθελοντές είναι να φορούν μάσκες στα σχολικά κτίρια, ενώ παροτρύνονται οι δάσκαλοι να φορούν μάσκα σε όλες τις περιοχές με κοινό εκτός από όταν διδάσκουν ή συνομιλούν με τους μαθητές τους.
Οι παραδόσεις μαθημάτων με φυσική παρουσία ξανάρχισαν στην περιφέρεια την 27η Ιουλίου, βάσει του σχολικού προγράμματος και οι μαθητές ανέρχονται σε 2.700.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Xinhua
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.