ΗΠΑ: Όλο και περισσότερες πολιτείες απαγορεύουν το κάπνισμα σε αυτοκίνητα με παιδιά

Το κάπνισμα σε αυτοκίνητα με παιδιά απαγορεύεται σε 11 πολιτείες των ΗΠΑ και οι νομοθέτες πιέζουν για απαγόρευση στη Δυτική Βιρτζίνια.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, στη Δυτική Βιρτζίνια καπνίζουν περισσότεροι ενήλικες από οπουδήποτε αλλού στη χώρα.

Η πολιτειακή Γερουσία έχει πλέον ψηφίσει νομοθεσία που προβλέπει πρόστιμα για όποιον καπνίζει ή έχει αναμμένο προϊόν καπνού σε όχημα στο οποίο είναι παρόν άτομο κάτω των 16 ετών.

Οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 25 δολάρια, αλλά θα πρόκειται για δευτερεύουσα παράβαση, επειδή το κάπνισμα δεν μπορεί να είναι ο κύριος λόγος για να σταματήσει ένας οδηγός, ενώ τα παιδιά βρίσκονται στο αυτοκίνητο, γράφει το AP.

Ο γερουσιαστής Mike Azinger, στην R-Wood County, τόνισε, ότι ωστόσο, η πολιτεία δεν έχει δικαίωμα να παραβιάζει τις ελευθερίες των γονέων.

«Τα επιχειρήματα για το σχέδιο νόμου είναι ουσιαστικά συναισθηματικά», τόνισε ο Αζίνγκερ, προσθέτοντας ότι είναι αφαίρεση θεμελιωδών δικαιωμάτων των γονέων που λαμβάνουν αποφάσεις για τα παιδιά τους.

Πηγή: abcnews.al,ertnews.gr

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα