

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ θα μεταβεί «σύντομα» στην Ουάσιγκτον για συνομιλίες με τον ομόλογό του Λόιντ Όστιν για τον πόλεμο με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, ανακοίνωσε χθες Σάββατο το αμερικανικό Πεντάγωνο.
Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους την Τρίτη, ο κ. Γκάλαντ αποδέχθηκε πρόταση του κ. Όστιν να ταξιδέψει στις ΗΠΑ, εξήγησε εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο υποπτέραρχος Πάτρικ Ράιντερ.
Η ημερομηνία της επίσκεψης δεν έχει οριστεί ακόμη, πάντως ο σκοπός είναι να «συζητηθούν περαιτέρω οι τρέχουσες εξελίξεις ασφαλείας στη Μέση Ανατολή», διευκρίνισε ο αμερικανός ανώτατος αξιωματικός μέσω X.
Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συνεχίζει να ασκεί πίεση, χωρίς αποτέλεσμα ως αυτό το στάδιο, προκειμένου να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, κάτι που διαβεβαιώνει πως βρίσκει σύμφωνο τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς ξέσπασε την 7η Οκτωβρίου, όταν ο στρατιωτικός βραχίονας του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος εξαπέλυσε έφοδο άνευ προηγουμένου σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 1.194 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα ισραηλινά δεδομένα. Άλλοι 251 άνθρωποι απήχθησαν, εκ των οποίων 116 εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας, πλην όμως 41 πιστεύεται πως είναι νεκροί, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.
Σε αντίποινα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας στη Λωρίδα της Γάζας στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 37.296 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με δεδομένα του υπουργείου Υγείας στον θύλακο, όπου κυβερνά η Χαμάς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ποιος ήταν Πάπας Φραγκίσκος, ο πρώτος Ιησουίτης ποντίφικας από την Λατινική Αμερική
Ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά κόσμον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, ο 266ος ποντίφικας, ήταν ο πρώτος.
Την θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Φρίντριχ Μερτς
Την θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε πριν από λίγο ο.
Οι συμβολισμοί στο οικόσημο του Πάπα Φραγκίσκου – Είχε το μονόγραμμα του Ιησού στα ελληνικά
«Δια του ελέους και της εκλογής – Miserando atque eligendo» ανέφερε το οικόσημο του.
Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας αναμένεται την Τρίτη στο Πεκίνο
Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Αμπάς Αραγτσί θα μεταβεί αύριο, Τρίτη, στην Κίνα, ανακοίνωσε.