

Την επιστροφή περισσότερων από 400 δισ. δολ. στο αμερικανικό Δημόσιο ζήτησε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνουτσιν, απορρίπτοντας έτσι το αίτημα της Fed για 90ήμερη παράταση τεσσάρων έκτακτων προγραμμάτων δανειοδότησης.
Tα χρήματα που θα επιστραφούν, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, θα αξιοποιηθούν στο επόμενο δημοσιονομικό πακέτο, το οποίο συζητούν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι εδώ και αρκετό καιρό.
«Ζητώ από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να επιστρέψει τα αχρησιμοποίητα κεφάλαια στο Υπουργείο Οικονομικών, έγραψε ο Μνουτσιν σε επιστολή προς τον Πάουελ
«Το Κογκρέσο ζητά 455 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό αποτελείται από 429 δισεκατομμύρια δολάρια σε υπερβάλλοντα κονδύλια του Δημοσίου για τα μέτρα που έλαβε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα και άλλα 26 δισεκατομμύρια δολάρια σε αχρησιμοποίητα ταμεία άμεσων δανείων προς το Δημόσιο».
Αυτό σημαίνει ότι όλα τα έκτακτα προγράμματα που προβλέπονταν από την Cares Act, την οποία είχε υπογράψει νωρίτερα εντός του έτους ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, θα λήξουν στις 31 Δεκεμβρίου,, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.
Σχετικά Νέα
-
Η Χαμάς ζητά από την Βρετανία να αφαιρεθεί από τον κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις
Δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τη Χαμάς ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών στη.
Ουκρανία: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στην περιφέρεια Ζιτόμιρ, δυτικά του Κιέβου
Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν απόψε συνοικία της πόλης Οζέρνε στην περιφέρεια Ζιτόμιρ της.
Λιθουανία: 83χρονος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8,5 ετών για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας
Λιθουανικό δικαστήριο καταδίκασε έναν 83χρονο σε οκτώμισι χρόνια κάθειρξη, κρίνοντας τον ένοχο για κατασκοπεία.
Δομινικανή Δημοκρατία: Στους 218 αυξήθηκαν οι νεκροί από την κατάρρευση της στέγης ενός κλαμπ στο Σάντο Ντομίνγκο
Στους 218 ανέρχονται οι νεκροί από την κατάρρευση της στέγης ενός κλαμπ στο Σάντο.