ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν έδωσε χάρη σε δύο γαλοπούλες, τον «Φυστικοβούτυρο» και τον «Ζελέ»

Ακολουθώντας την παράδοση για την Ημέρα των Ευχαριστιών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε χάρη σε δύο γαλοπούλες. Ο «Φυστικοβούτυρος» και ο «Ζελέ» από την Ιντιάνα πέρασαν μερικές πολυάσχολες μέρες στην Ουάσιγκτον, εμφανίστηκαν στα μέσα ενημέρωσης μαζί με μέλη της αντιπροσωπείας του Κογκρέσου και τον Τζο Μπάιντεν.

Tα λευκά αρσενικά πουλιά επιλέχθηκαν με βάση την «ιδιοσυγκρασία, την εμφάνισή τους και, υποψιάζομαι, το καθεστώς εμβολιασμού» είπε επίσης αστειευόμενος ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Πρόσθεσε δε, ότι οι δύο γαλοπούλες ήταν πλέον «το ζευγάρι της εξουσίας της Ιντιάνα», ζητώντας συγγνώμη από τον Υπουργό Μεταφορών Πιτ Μπούτιγκιγκ και τον σύζυγό του, Τσάστεν, που είναι από την Ιντιάνα.

Οι φετινές τυχερές γαλοπούλες από την Ιντιάνα – Φυστικοβούτυρο και Ζελέ -πέρασαν μερικές πολυάσχολες μέρες στην Ουάσιγκτον, εμφανίστηκαν στα μέσα ενημέρωσης μαζί με μέλη της αντιπροσωπείας του Κογκρέσου της Ιντιάνα πριν αποσυρθούν σε μια σουίτα στο πολυτελές ξενοδοχείο Willard.

Δείτε φωτογραφίες:

  

Η χάρη της γαλοπούλας την Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ είναι παραδοσιακά μια ευκαιρία για τους προέδρους να κάνουν αστεία και να δώσουν το έναυσμα της εορταστικής περιόδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρόεδροι των ΗΠΑ δίνουν χάρη σε γαλοπούλες την Ημέρα των Ευχαριστιών ήδη από την εποχή του Αβραάμ Λίνκολν, αλλά ο εκλιπών πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο γηραιότερος ήταν αυτός που επισημοποίησε την συγκεκριμένη παράδοση το 1989.

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από Associated Press

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα