

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ο «κύριος υποκινητής» της δολοφονικής επίθεσης στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, δήλωσε την Τετάρτη ο Δημοκρατικός βουλευτής-κατήγορος Τζέιμι Ράσκιν, τη δεύτερη μέρα της ιστορικής δίκης του τέως προέδρου των ΗΠΑ στην Γερουσία.
Το πλήθος των διαδηλωτών, οπαδών του Τραμπ «εστάλη εδώ από τον πρόεδρο, προσκλήθηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ», τόνισε ο Ράσκιν στην έναρξη της δεύτερης συνεδρίασης του σώματος, που θα επικεντρωθεί στο κατηγορητήριο.
Τα αποδεικτικά στοιχεία «θα δείξουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ εγκατέλειψε το ρόλο του ως αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων για να γίνει ο κύριος υποκινητής μιας επικίνδυνης εξέγερσης», πρόσθεσε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.
ΗΠΑ: Τα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου θα υποχρεώνονται στο εξής να βλέπουν τις υποψήφιες ταινίες για να τις βραβεύουν με Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ ανακοίνωσε σήμερα ότι τροποποιεί τους κανόνες.