ΗΠΑ: Ντύθηκε στα γαλανόλευκα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για την «Ημέρα Ελλάδος-Αμερικής»

Στα γαλανόλευκα ντύθηκε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) για να τιμήσει την «Ημέρα Ελλάδος-Αμερικής», που διοργανώθηκε σε ειδική τελετή προς τιμήν της χώρας μας σε συνεργασία με την Capital Link στην Νέα Υόρκη.

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, πλαισιωμένος από άλλους εκπροσώπους της ελληνικής αποστολής και επιχειρηματικής κοινότητας, χτύπησε το καμπανάκι της λήξης των εργασιών (closing bell) του Χρηματιστηρίου NYSE. Η τελετή αναμεταδόθηκε ζωντανά από όλα τα μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα των HΠΑ, καθώς αποτελεί ένα γεγονός με μέγιστη τηλεθέαση, που το παρακολουθούν περίπου 150 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Όπως σημείωσε η Capital Link στην ανακοίνωσή της, «η ενεργός ανάμειξη του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου στον κόσμο, συμβάλλει στην αναβάθμιση και προβολή της Ελλάδος σε ένα ευρύτατο επενδυτικό κοινό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επίσης, δείχνει την σταθερή υποστήριξη του Χρηματιστηρίου στην Ελλάδα, τις ελληνικές επιχειρήσεις, την ελληνική ναυτιλία και την ομογένεια.

Η αμερικανική κεφαλαιαγορά αποτελεί σημαντικότατη πηγή άντλησης κεφαλαίων για αυξανόμενο αριθμό εταιριών ελληνικών συμφερόντων και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διαδραματίζει κύριο ρόλο σε αυτό».

Στο πλαίσιο της «Ημέρας της Ελλάδος-Αμερικής», το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανάρτησε την ελληνική σημαία στην Wall Street και εξέδωσε ειδικά αναμνηστικά μετάλλια για να τιμήσει τη χώρα μας.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του NYSE, John Tuttle, καλωσόρισε την ελληνική αντιπροσωπεία και τις εισηγμένες στο NYSE εταιρείες και αναφέρθηκε στη μακροχρόνια σχέση μεταξύ του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, και της Ελλάδας, τονίζοντας ότι η δέσμευση του NYSE με την ελληνική ομογένεια, τη ναυτιλιακή και επιχειρηματική κοινότητα της Ελλάδας και τις εισηγμένες εταιρείες παραμένει ισχυρή.

Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ του αντιπροέδρου του Χρηματιστηρίου NYSE, τού υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Γιάννου Κοντόπουλου, και του δρ Νίκου Τσάκου. Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην ελκυστικότητα της Ελλάδας σαν επιχειρηματικό και επενδυτικό προορισμό, στην εξωστρέφεια της ελληνικής επιχειρηματικότητας, καθώς και στην παραδοσιακά στενή συνεργασία μεταξύ της Ελλάδα και των ΗΠΑ.

Τον υπουργό Οικονομικών συνόδευαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, η γενική γραμματέας τουριστικής πολιτικής και ανάπτυξης, Ολυμπία Αναστασοπούλου, η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιογοράς Βασιλική Λαζαράκου, και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου.

Τέλος, στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών και άλλων εταιρειών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης, καθώς και εκπρόσωποι των εταιρειών που συμμετέχουν στο 24ο «Annual Capital Link Invest in Greece Forum» που διοργανώνεται την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 στην Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα