ΗΠΑ: Νέα άρνηση Μνούτσιν – Δεν παραδίδει τα στοιχεία για τις φορολογικές δηλώσεις Τραμπ

Αντιμέτωποι με μια ακόμα άρνηση ήρθαν οι Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι οποίοι ζήτησαν να έχουν πρόσβαση στις φορολογικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ και των επιχειρήσεων του, για το διάστημα της τελευταίας εξαετίας, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNN.

«Σας πληροφορώ τώρα ότι το υπουργείο δεν θα ικανοποιήσει το αίτημα της επιτροπής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν σε μονοσέλιδη επιστολή την οποία συνέγραψε σε συνεργασία με τους δικηγόρους του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ πρόσθεσε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα προχωρήσει στην έκδοση επίσημης νομικής γνωμοδότησης για το ζήτημα αυτό.

Η νέα άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης καταγράφεται μετά την εκπνοή δύο χρονικών προθεσμιών που είχαν δοθεί στον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος στην επιστολή του υποστήριξε -επικαλούμενος σχετική φορολογική νομοθεσία- ότι το αίτημα του προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας στην Βουλή των Αντιπροσώπων Ρίτσαρντ Νιλ «δεν έχει προηγούμενο» τονίζοντας ότι «προκαλεί ερωτηματικά για την τήρηση του συντάγματος» που θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στον ιδιωτικό χαρακτήρα των προσωπικών δεδομένων των φορολογουμένων.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αρνηθεί να δημοσιοποιήσει τα φορολογικά του στοιχεία, πρώτα ως υποψήφιος και σήμερα ως πρόεδρος, καταργώντας ένα προηγούμενο για τους Αμερικανούς προέδρους, που ίσχυε από την εποχή του σκανδάλου Watergate.

Η πολιτική διαμάχη γύρω από τις φορολογικές δηλώσεις του προέδρου Τραμπ κλιμακώνεται καθώς ο ίδιος αναμένει από τα μέλη της κυβέρνησής του να αντιταχθούν σε παρόμοια αιτήματα των Δημοκρατικών.

«Ο Μνούτσιν με ενημέρωσε ότι η εφορία (IRS) δεν θα παραδώσει τα έγγραφα που έχω ζητήσει σύμφωνα με το άρθρο 6103 του Φορλογικού Κώδικα», δήλωσε ο Νιλ.

«Θα συμβουλευτώ δικηγόρο και θα αποφασίσω την κατάλληλη αντίδραση», επεσήμανε αναφορικά με τις προθέσεις του ο ίδιος.

Σχετικά Νέα