

Ψηφίστηκε χθες από τη αμερικανική Γερουσία η πώληση F-35 και των UAV, αξίας 23 δισ. δολαρίων (19 δισ. ευρώ), παρ΄ ότι έγιναν προσπάθειες να μπλοκαριστεί με δύο ψηφίσματα.
Η πώληση των F-35 πέρασε με οριακή πλειοψηφία 49-47, ενώ τα drones με 50 ψήφους υπέρ και 46 κατά.
Επισημαίνεται ότι η συμφωνία αφορά 50 αεροσκάφη F-35, έως και 18 μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9B και τα οποία θα συνοδεύονται από πυραυλικά συστήματα αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους.
Οι υποστηρικτές της πώλησης περιέγραψαν τα ΗΑΕ «ως σημαντικό συνεργάτη των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή». Οι αντίπαλοι επέκριναν το Αμπού Ντάμπι για τη συμμετοχή του στον πόλεμο στην Υεμένη, μια σύγκρουση που περιγράφεται από τα Ηνωμένα Έθνη ως μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές καταστροφές στον κόσμο. Η κυβέρνηση Τραμπ δήλωσε στο Κογκρέσο στις 10 Νοεμβρίου ότι ενέκρινε την πώληση των όπλων.
Σχετικά Νέα
Μπέρμποκ: «Ο Πάπας Φραγκίσκος αγωνίστηκε για τα κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα
Ο Πάπας Φραγκίσκος απεβίωσε σήμερα Δευτέρα του Πάσχα (21.04.2025) σε ηλικία 88 ετών και.
Πάπας Φραγκίσκος: Τι προβλέπει το πρωτόκολλο μετά τον θάνατό του – Οι οκτώ επικρατέστεροι υποψήφιοι
Ραγδαίες εξελίξεις στο σύνολο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έχει δρομολογήσει ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου,.
Πάπας Φραγκίσκος: Ο Πύργος του Άιφελ θα παραμείνει απόψε σκοτεινός
Σκοτεινός θα παραμείνει το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα (21.04.25) ο Πύργος του Άιφελ.
Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτήθηκε ο ιδρυτής και πρόεδρος Κλάους Σβαμπ
Ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Κλάους Σβαμπ παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου.