

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ζητά από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να μπλοκάρει τον νόμο της πολιτείας του Τέξας που απαγορεύει την πλειονότητα των εκτρώσεων ενόσω συνεχίζεται η μάχη για τη νομιμότητα του μέτρου στα δικαστήρια της χώρας.
Ο νόμος της πολιτείας του Τέξας βρίσκεται σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο και απαγορεύει την έκτρωση μόλις ανιχνευθεί καρδιακή δραστηριότητα στο έμβρυο.
Όπως μεταδίδει το AP, το υπουργείο Δικαιοσύνης προσέφυγε τη Δευτέρα το Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας να άρει εκτελεστικό διάταγμα ομοσπονδιακού εφετείου το οποίο ακύρωσε την απόφαση κατώτερου δικαστηρίου που είχε αναστείλει την εφαρμογή του νόμου.
Σε αντίθεση με άλλους νόμους που απαγορεύουν τις εκτρώσεις σε πολιτείες όπως το Οχάιο και η Αλαμπάμα, τους οποίους έχουν μπλοκάρει δικαστήρια, ο νόμος της πολιτείας του Τέξας βασίζεται σε ένα νομικό σκεπτικό που καθιστά δύσκολη την ακύρωσή του.Απαγορεύει σε κυβερνητικούς αξιωματούχους να εφαρμόσουν τις απαγορεύσεις του και αντίθετα εξουσιοδοτεί απλούς πολίτες να επιβάλουν την απαγόρευση, προβλέποντας αμοιβή τουλάχιστον 10.000 δολαρίων στην περίπτωση που επιτύχουν σε προσφυγή τους εναντίον οποιουδήποτε βοήθησε να γίνει έκτρωση.
Σχετικά Νέα
«Πρόκληση» για την φον ντερ Λάιεν: Σήμερα το δικαστήριο της Ε.Ε αποφασίζει για τα μυστικά SMS με τον Μπουρλά για τα εμβόλια της Pfizer
Η κληρονομιά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα αντιμετωπίσει.
Ισραήλ: Ο στρατός εξέδωσε προειδοποίηση για την εκκένωση τριών λιμανιών στην Υεμένη
Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε σήμερα προειδοποίηση για την εκκένωση τριών λιμανιών στην Υεμένη, τα.
Διεθνής Αμνηστία: Ο στρατός της Ουγκάντας παραβιάζει το εμπάργκο όπλων στο Νότιο Σουδάν
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είναι απαραίτητο να προχωρήσει στην ανανέωση και.
Φρίντριχ Μερτς: Μεταρρυθμίζουμε την χώρα μας – H Γερμανία επέστρεψε
Μεταρρυθμίζουμε την χώρα μας, τόνισε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι.