ΗΠΑ: Καταδικάζουν τη «φρικιαστική τρομοκρατική επίθεση» στις Φιλιππίνες

Η αμερικανική διπλωματία καταδίκασε χθες Κυριακή τη «φρικιαστική τρομοκρατική επίθεση» κατά τη διάρκεια κυριακάτικης λειτουργίας καθολικών, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ βρίσκεται «σε στενή επαφή» με τους «εταίρους» της στο ασιατικό αρχιπέλαγος και «στέκει στο πλευρό των πολιτών των Φιλιππίνων απορρίπτοντας αυτή τη βίαιη ενέργεια», τονίζεται σε δελτίο Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Συνεχίζουμε τις περιπολίες και επιβλήθηκαν αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στα εκπαιδευτικά ιδρύματα», τόνισε σήμερα ο αστυνόμος Α΄ Αλινάιντ Μονέρ της αστυνομικής διεύθυνσης της Λανάο ντελ Σουρ, στον ραδιοφωνικό σταθμό News5.

Το πανεπιστήμιο της Μιντανάο συνεχίζει τη λειτουργία του, καθώς είναι περίοδος εξετάσεων, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Φέρντιναντ Μάρκος ο νεότερος και αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας ανέφεραν χθες πως την επίθεση διέπραξαν «ξένοι τρομοκράτες».

Λίγες ώρες αργότερα, την ευθύνη για την επίθεση, στη νότια πόλη Μαράουι, που είχε πολιορκηθεί από τζιχαντιστές για πέντε μήνες το 2017, ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) μέσω Telegram

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα