ΗΠΑ: Η Μόσχα χρησιμοποιεί το Συμβούλιο Ασφαλείας για την προπαγάνδα της

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως μέσο παραπληροφόρησης και διακίνησης θεωριών συνωμοσίας σχετικά με τη χρήση βιολογικών όπλων στην Ουκρανία, με σκοπό να αποσπάσει την προσοχή από την εισβολή της στη χώρα.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο αναπληρωτής πρεσβευτής των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Μιλς χαρακτήρισε τους ρωσικούς ισχυρισμούς για υποτιθέμενη εμπλοκή των ΗΠΑ σε πρόγραμμα βιολογικών όπλων «κατηγορηματικά ψευδείς και γελοίες».

Προειδοποίησε το συμβούλιο σήμερα Παρασκευή ότι οι ενέργειες της Μόσχας ακολουθούν τη λογική άλλων κατηγοριών για παραβιάσεις που έχει διαπράξει ή σκοπεύει να διαπράξει, προσθέτοντας ότι πρέπει να παρακολουθούνται στενά «για την πιθανότητα ψευδούς χημικής ή βιολογικής επίθεσης από τις δυνάμεις της Ρωσίας».

Ο αναπληρωτής επικεφαλής αφοπλισμού του ΟΗΕ, Τόμας Μάρκραμ, επανέλαβε στο συμβούλιο ότι κανένα πρόγραμμα βιολογικών όπλων δεν έχει πέσει στην αντίληψη των Ηνωμένων Εθνών στην Ουκρανία.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια, είχε δηλώσει νωρίτερα στη συνάντηση ότι είχε απευθύνει το κάλεσμα για την τρίτη συνεδρίαση του Συμβουλίου, επειδή η κυβέρνησή του εξακολουθεί να λαμβάνει «πολύ ανησυχητικά τεκμηριωμένα στοιχεία», σύμφωνα με τα οποία το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας εμπλέκεται άμεσα στην εκτέλεση «επικίνδυνων εργασιών που προσομοιάζουν με μυστικό βιολογικό στρατιωτικό πρόγραμμα» στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα