ΗΠΑ: Η Καμάλα Χάρις υποψήφια αντιπρόεδρος του Μπάιντεν

Μετά από αναμονή αρκετών μηνών και σενάρια επί σεναρίων, η καμπάνια του Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι η υποψήφια αντιπρόεδρος του θα είναι η Γερουσιαστής της Καλιφόρνια Καμάλα Χάρις.

Η Χάρις η οποία για καιρό θεωρούνταν φαβορί για την θέση, ήταν αντίπαλος του Μπάιντεν για το χρίσμα των Δημοκρατικών ωστόσο παραιτήθηκε για να στηρίξει στην συνέχεια τον πρώην αντιπρόεδρο.

O Τζο Μπάιντεν ο οποίος είχε δεσμευτεί εδώ και καιρό ότι θα επέλεγε γυναίκα για αντιπρόεδρο γράφει ιστορία καθώς η Χάρις είναι η πρώτη γυναίκα από την αφροαμερικανικη κοινότητα που θα είναι υποψήφια για τη θέση αυτή.

Κόρη μεταναστών από την Τζαμάικα και την Ινδία, η Χάρις γεννήθηκε στο Όκλαντ, από όπου ξεκίνησε την καριέρα της ως εισαγγελέας. Δις εκλεγμένη στη θέση της εισαγγελέως στην Καλιφόρνια, η Χάριςήταν η πρώτη Αφροαμερικανή που τέθηκε επικεφαλής των δικαστικών υπηρεσιών αυτής της Πολιτείας. Στη συνέχεια, το 2017, έγινε η πρώτη γυναίκα γερουσιαστής με καταγωγή από τη νότια Ασία και η δεύτερη Αφροαμερικανή γερουσιαστής στην ιστορία των ΗΠΑ. Η Χάρις θεωρείται μετριοπαθής με καλές σχέσεις τόσο με την αριστερή πτέρυγα του κόμματος όσο και με τον πρώην πρόεδρο της χώρας Μπαράκ Ομπάμα.

Σε κάθε περίπτωση, η Χάρις διεκδικεί να είναι η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς στο παρελθόν δεν τα είχαν καταφέρει ούτε η Σάρα Πειλιν με τον Ρεπουμπλικανό Τζο Μακέιν το 2008, ούτε και η Τζεραλντίν Φεραρο με τον Γουόλτερ Μοντειλ το 1984.

Σχετικά Νέα