

Η εταιρεία Facebook Inc θα αρχίσει να απαγορεύει στην πλατφόρμα της διαφημίσεις που αποθαρρύνουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, προαναγγέλλοντας και μια νέα εκστρατεία ενημέρωσης για τα εμβόλια κατά της γρίπης.
Η εταιρεία ανέφερε στην ανάρτησή της σε ένα μπλογκ ότι θα επιτρέπονται οι διαφημίσεις που αφορούν νομοσχέδια ή κυβερνητική πολιτική για τα εμβόλια (συμπεριλαμβανομένου και του εμβολίου για την Covid-19).
Η νέα πολιτική της πλατφόρμας θα αρχίσει να εφαρμόζεται εντός των επόμενων ημερών.
Η εταιρεία δεχόταν πιέσεις από βουλευτές και από οργανώσεις για τη δημόσια υγεία που ζητούσαν να αφαιρεθεί το αντιεμβολιαστικό περιεχόμενο και η παραπληροφόρηση.
Οι κανόνες της μέχρι τώρα επέτρεπαν την προβολή διαφημίσεων που αντιτίθονταν στον εμβολιασμό, εφόσον δεν περιείχαν ψευδείς ισχυρισμούς.
Το καλοκαίρι, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της πλατφόρμας, ο Τζέισον Χιρς, είχε πει στο πρακτορείο Reuters ότι η εταιρεία πιστεύει πως οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις τους και ότι η πιο επιθετική λογοκρισία θα μπορούσε να ωθήσει στο αντιεμβολιαστικό κίνημα εκείνους τους ανθρώπους που είναι διστακτικοί απέναντι στα εμβόλια.
Σχετικά Νέα
Γερμανία σε Κομισιόν: Ζητά εξαίρεση από τα όρια δανεισμού της ΕΕ για τις αμυντικές δαπάνες
Η Γερμανία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξαίρεση από τα όρια δανεισμού της Ευρωπαϊκής.
Γαλλία-επιθέσεις σε φυλακές: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις σε όλη τη χώρα
Περισσότερες από 20 συλλήψεις έγιναν σήμερα σε όλη τη Γαλλία, στο πλαίσιο των επιθέσεων.
Η Γερμανία ζητά εξαίρεση από τα όρια δανεισμού της ΕΕ για τις αμυντικές δαπάνες
Η Γερμανία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξαίρεση από τα όρια δανεισμού της Ευρωπαϊκής.
Πεκίνο διαψεύδει Τραμπ: “Δεν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ”
Καμία τηλεφωνική επικοινωνία δεν υπήρξε τελευταία ανάμεσα στον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τον αμερικανό.