ΗΠΑ: Έρευνα των αρχών στα δάνεια για ακίνητα του Τραμπ στη Νέα Υόρκη

Οι εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης έχουν ξεκινήσει έρευνα στις χρηματοοικονομικές συμφωνίες για ορισμένα από τα σημαντικότερα ακίνητα του Ντόναλντ Τραμπ στο Μανχάταν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η WJS, επικαλούμενη πηγές, αναφέρει ότι οι αρχές εξετάζουν τα δάνεια που πήρε ο Τραμπ για το Trump Tower στην Πέμπτη Λεωφόρο, για τον εμβληματικό ουρανοξύστη στη Wall St. και για τα Trump International Hotel and Tower και Trump Plaza.

Όλα τα δάνεια έγιναν από θυγατρικές της Ladder Capital Corp., ένα επενδυτικό ταμείο με έδρα τη Νέα Υόρκη, αναφέρουν οι πηγές. Από το 2012, η Ladder Capital έχει δανείσει στον Τραμπ πάνω από 280 εκατ. δολ. για τα τέσσερα κτίρια στο Μανχάταν, αναφέρει η WSJ.

Ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει την έρευνα “κυνήγι μαγισσών”, ενώ οι δικηγόροι του έχουν αναφέρει ότι οι αρχές χρησιμοποιούν την έρευνα για να αποκτήσουν πρόσβαση στις φορολογικές επιστροφές του πρώην προέδρου.

Το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν, Cyrus Vance Jr. έχει ανακοινώσει ότι δρομολόγησε μία πολύπλοκη έρευνα για εικαζόμενη ασφαλιστική και τραπεζική απάτη από το Trump Organization και τα στελέχη του.

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο που εστιάζει το ενδιαφέρον των αρχών στα ακίνητα και τα δάνεια του Τραμπ, ενδεχομένως να αναζητούν αποκλίσεις μεταξύ των δανειακών συμβάσεων και των πληροφοριών που δόθηκαν αλλού, για παράδειγμα στις αιτήσεις για την επιστροφή φόρων ή στις πληροφορίες που δόθηκαν σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, αναφέρει η WSJ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα