

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αναφέρει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, στον απόηχο της ανακοίνωσης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Μόσχα θα αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της Λευκορωσίας.
«Είδαμε τις αναφορές για την ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης και θα εξακολουθήσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του το γραφείο Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.
«Δεν έχουμε διαπιστώσει κανέναν λόγο για να αναπροσαρμόσουμε την στάση μας στον τομέα των πυρηνικών ούτε και ενδείξεις πως η Ρωσία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο. Παραμένουμε προσηλωμένοι στη συλλογική άμυνας της συμμαχίας του ΝΑΤΟ», υπογραμμίζει.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, ο Πούτιν δήλωσε χθες ότι η Μόσχα έχει συνάψει συμφωνία με τη Λευκορωσία για την τοποθέτηση τακτικών πυρηνικών όπλων στο έδαφός της. Σημείωσε δε ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα παραβίαζε τις συμφωνίες για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, προσθέτοντας ότι και οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο έδαφος Ευρωπαίων συμμάχων τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Η Ελλάδα προσέφυγε σε βρετανικό δικαστήριο για τα «warrants» με ρήτρα το ΑΕΠ
Η Ελλάδα προσέφυγε σε δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου για μια διαμάχη σχετικά με τα.
Τραμπ: Μεγαλοπρεπής υποδοχή στη Σαουδική Αραβία – Το μωβ χαλί και τα χρυσά σπαθιά
Στο Ριάντ, τον πρώτο σταθμό τετραήμερης περιοδείας του στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, έφτασε.
Τέμπη-Πόρισμα ΕΜΠ:«Τα έλαια σιλικόνης μπορούν να δημιουργήσουν πυρόσφαιρα»
Στα χέρια του εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαϊμη βρίσκεται το πόρισμα για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη του Εθνικού.
Απεσταλμένοι του Τραμπ θα μεταβούν στην Τουρκία – Η Μόσχα δηλώνει έτοιμη για συνομιλίες
Οι απεσταλμένοι του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ και Κεθ Κέλογκ θα μεταβούν.