

Εκατομμύρια Αμερικανοί στις κεντρικές και ανατολικές πολιτείες θα βρεθούν αντιμέτωποι με χιονοθύελλες, παγετό και βροχοπτώσεις μέχρι τη Δευτέρα, προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (NWS).
Οι κυβερνήτες του Κεντάκι και της Βιρτζίνιας έχουν ήδη κηρύξει τις πολιτείες τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την επερχόμενη καταιγίδα.
Ο μετεωρολόγος Ριτς Μπαν της NWS ανέφερε πως η κακοκαιρία θα επηρεάσει περισσότερους από 60 εκατομμύρια κατοίκους. Σε μια τεράστια έκταση από τη Νεμπράσκα και το Κάνσας μέχρι το ανατολικό άκρο των ΗΠΑ (Οχάιο, Ιντιάνα, Πενσιλβάνια, Βιρτζίνια) το ύψος του χιονιού ενδέχεται να φθάσει τα 30 εκατοστά.
Ο παγετός αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών στο νότιο Μισούρι, στο Κεντάκι και στο Τενεσί, τόνισε ο μετεωρολόγος Ριτς Μπαν. «Θα είναι σχεδόν αδύνατο να οδηγήσετε σε ορισμένες περιοχές», συμπλήρωσε.
Το διεθνές αεροδρόμιο του Κάνσας Σίτι έκλεισε προσωρινά το απόγευμα του Σαββάτου εξαιτίας της ταχείας συσσώρευσης πάγου, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Ο Μπαν είπε ότι η καταιγίδα προβλέπεται να απομακρυνθεί το βράδυ της Δευτέρας από την Ανατολική Ακτή, αλλά ένα κύμα αρκτικού ψύχους θα φέρει παγωνιά στις ανατολικές πολιτείες προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
Σχετικά Νέα
«Χειρονομία καλής θέλησης» χαρακτηρίζουν Αίγυπτος και Κατάρ την επικείμενη απελευθέρωση Αμερικανοϊσραηλινού ομήρου από τη Χαμάς
Οι κυβερνήσεις της Αιγύπτου και του Κατάρ χαιρέτισαν χθες Κυριακή την ανακοίνωση του παλαιστινιακού.
Γερμανία: Διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις με αίτημα την απαγόρευση της AfD
Πολλές χιλιάδες άνθρωποι –3.000 στο Βερολίνο, σύμφωνα με την αστυνομία– διαδήλωσαν την Κυριακή στη.
Μερτς: Πρώτα κατάπαυση του πυρός και μετά συνομιλίες
Πρώτα κατάπαυση του πυρός και μετά συνομιλίες, ζήτησε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς μετά την.
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα θα συνεχιστούν, διαμηνύει το Ισραήλ παρά τη δέσμευση της Χαμάς να απελευθερώσει έναν όμηρο
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είπαν στο Ισραήλ ότι η απελευθέρωση του Ισραηλινοαμερικανού ομήρου Ίνταν Αλεξάντερ.