ΗΠΑ: Από τις 4 Μαΐου θα τεθούν περιορισμοί στα ταξίδια από την Ινδία

Οι ΗΠΑ θα θέσουν περιορισμούς στα ταξίδια από την Ινδία, καθώς η χώρα αυτή βρίσκεται αντιμέτωπη με μια τεράστια αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού. όπως δήλωσε την Παρασκευή η Τζένιφερ Ψάκη, εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου

Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ την Τρίτη 4 Μαΐου, δήλωσε η Ψάκη, προσθέτοντας ότι η απόφαση βασίστηκε σε σύσταση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), όπως γράφει το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Ενώ τα κρούσματα και οι θάνατοι έχουν μειωθεί στις ΗΠΑ καθώς εκατομμύρια Αμερικανοί εμβολιάζονται κάθε μέρα, η Ινδία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου αύξηση κρουσμάτων.

Σημειώνεται πως η Ινδία ανακοίνωσε ρεκόρ ημερήσιων αριθμών θανάτων λόγω κορονοϊού την Τετάρτη και την Πέμπτη. Η χώρα μετρά κατά μέσο όρο 3.050 θανάτους ημερησίως, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Η Ινδία αναφέρει επίσης κατά μέσο όρο περίπου 357.000 νέα κρούσματα την ημέρα τις τελευταίες επτά ημέρες – κατά περίπου 26% πάνω από μια εβδομάδα πριν, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα