

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επιβεβαίωσε σήμερα ότι το εσωτερικό έγγραφο που προαναγγέλλει το τέλος του δικαιώματος στην άμβλωση είναι αυθεντικό, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν αντιπροσωπεύει την «τελική» απόφαση του δικαστηρίου.
Το προσχέδιο γνωμοδότησης διέρρευσε την Δευτέρα και δημοσιοποιήθηκε από τον ενημερωτικό ιστότοπο Politico.
Στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του Δικαστηρίου, δικαστής Τζον Ρόμπερτς, τόνισε ότι «διέταξε έρευνα» για τη διαρροή αυτή. Το προσχέδιο φαίνεται να προαναγγέλλει την επιστροφή των ΗΠΑ στην κατάσταση που ήταν πριν από 50 χρόνια, όταν η κάθε Πολιτεία ήταν ελεύθερη να αποφασίσει αν θα επέτρεπε ή θα απαγόρευε τις αμβλώσεις.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι η ετυμηγορία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, εάν τελικά είναι σύμφωνη με το προσχέδιο, θα μπορούσε να θέσει υπό αμφισβήτηση μια σειρά άλλων δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα στην αντισύλληψη ή τον γάμο μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον περίμεναν να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος για το ταξίδι του στην Αλαμπάμπα, ο Δημοκρατικός πρόεδρος είπε ότι κατά την άποψή του θα μπορούσαν να αμφισβητηθούν «όλες οι αποφάσεις που αφορούν την ιδιωτική ζωή» των Αμερικανών, εάν το Ανώτατο Δικαστήριο αναθεωρήσει την απόφαση του 1973 για τις αμβλώσεις.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Σεισμός στη Μιανμάρ: Η στρατιωτική χούντα παρέτεινε την κατάπαυση του πυρός
Η ανακοίνωση αυτή έγινε μερικές ώρες πριν από την προβλεπόμενη εκπνοή της κατάπαυσης του.
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Νετανιάχου: «Έχουμε την ίδια γραμμή σε όλα τα θέματα»
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.
Ο ευρωπαϊκός Τύπος αποχαιρετά τον “Πάπα του λαού”
Ο ευρωπαϊκός Τύπος αποτίνει σήμερα σχεδόν ομόφωνα φόρο τιμής στον πάπα Φραγκίσκο, την επομένη.
Γουίτκοφ: Στη Ρωσία εντός της εβδομάδας ο απεσταλμένος του Τραμπ
Ο Αμερικανός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ προβλέπεται να ταξιδέψει αυτήν την εβδομάδα στη Μόσχα, ανακοίνωσε.