Ιουλία Τσέτη: Κι επίσημα υποψήφια για την προεδρία του ΣΕΒ

Στην κούρσα της διεκδίκησης της προεδρίας του ΣΕΒ μπαίνει και επίσημα η Ιουλία Τσέτη, η διευθύνουσα σύμβουλος του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων ΤΣΕΤΗ , καθώς ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά της από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων «Η Αυξανόμενη Εξωστρέφεια της Ελληνικής Οικονομίας».

Η κ. Τσέτη στην ομιλία της αναφέρθηκε στις δυνατότητες του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας, σημειώνοντας ότι «χρειαζόμαστε συνεργασίες ώστε να καταστεί η Ελλάδα κόμβος καινοτομίας».

Υπογράμμισε ότι η φαρμακοβιομηχανία, αποτελεί βασικό επενδυτικό κλάδο της οικονομίας, που στηρίζει υποδειγματικά το ΑΕΠ, την απασχόληση κατά 65%- καθώς απασχολεί ήδη 29.000 εργαζομένους- τη δημόσια υγεία- καλύπτοντας σε ποσοστό 60% των αναγκών των ασθενών στην Ελλάδα- ενώ το φάρμακο, αποτελεί επίσης το δεύτερο εξαγώγιμο προϊόν, με τις εξαγωγές του κλάδου προς 147 χώρες παγκοσμίως, να αγγίζουν τα 2,6 δισ. ευρώ.

Επισήμανε δε ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η ύπαρξη 110 νεοφυών επιχειρήσεων στο χώρο των βιοεπιστημών υγείας και διεθνούς φήμης επιστήμονες που στελεχώνουν τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία και τα ερευνητικά μας κέντρα.

«Οι εξαγωγές των επιχειρήσεων και το έντονο εξωστρεφές μοντέλο, μπορεί να αποτελέσει πραγματικό οχυρό για την οικονομία, αλλά και τις ίδιες τις επιχειρήσεις, σε κάθε εποχή και όταν οι κρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη», υπογράμμισε η κ. Τσέτη ζητώντας να ενισχυθεί η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα.

Η ίδια πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίο να ληφθούν μέτρα, όπως η προώθηση της καινοτομίας, της έρευνας και ανάπτυξης, η εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση για την αύξησης της εργατικής δύναμης, η ενίσχυση των υποδομών, η δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος και η εφαρμογή πολιτικών που προωθούν την αειφορία, τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα