Ίος: Τι απαντά η πλοιοκτήτρια εταιρεία για τον τραυματισμό των έξι μαθητών

Τη λύπη της για το ατύχημα με έξι μαθητές ελαφρά τραυματίες, που σημειώθηκε χθες (14.05.2024) κατά την αποβίβασή τους με τις κυλιόμενες σκάλες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Διονύσιος Σολωμός», εκφράζει με σημερινή της ανακοίνωση η πλοιοκτήτρια εταιρεία Zante ferries-ANMEZ.

Το συμβάν με τους μαθητές στο πλοίο «Διονύσιος Σολωμός», σημειώθηκε στη διάρκεια σχολικής εκδρομής από την Θήρα στην Ίο.

Η εταιρεία Zante ferries αναφέρει ότι σχετικά με το συμβάν διενεργεί εσωτερικό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν ακολουθηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ επισημαίνει ότι σε ό,τι αφορά την κατάσταση των κυλιομένων ηλεκτρικών κλιμάκων του πλοίου αυτές είναι σε κανονική λειτουργία μετά από επιθεώρησή τους, από εξουσιοδοτημένο συνεργείο.

«Ίσως ο μεγάλος συνωστισμός στο κλιμακοστάσιο του πλοίου, σχεδόν του συνόλου των μαθητών, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη κινητικότητα που χαρακτηρίζει τους νέους αυτής της ηλικίας, είχε αποτέλεσμα την αδυναμία της επιτήρησης τόσο εκ μέρους των συνοδών τους όσον και εκ μέρους των μελών του πληρώματος, που ματαίως προσπαθούσαν να επιβάλουν την ομαλή αποβίβασή τους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας μιας μαθήτριας που μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του νησιού η εταιρεία επισημαίνει ότι υπήρξαν διαβεβαιώσεις από τον ιατρό ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και μπορεί να συνεχίσει κανονικά την εκδρομή της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα