

Η Ιορδανία θα φιλοξενήσει στις 11 Ιουνίου μια διεθνή σύνοδο με αντικείμενο την ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία έχει καταστραφεί έπειτα από επτά μήνες πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ανακτόρων, στόχος της συνόδου που θα οργανωθεί στις όχθες της Νεκράς Θάλασσας από την Ιορδανία, τα Ηνωμένα Έθνη και την Αίγυπτο είναι «να καθοριστούν τα μέσα για την ενίσχυση της απάντησης της διεθνούς κοινότητας στην ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας».
Στη σύνοδο αναμένεται να συμμετάσχουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και επικεφαλής διεθνών ανθρωπιστικών οργανισμών.
Η διάβαση της Ράφας, στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο, είναι κλειστή και η ανθρωπιστική βοήθεια μπαίνει στον θύλακα με το σταγονόμετρο από την ισραηλινή διάβαση του Ερέζ. Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι οι άμαχοι στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα απειλούνται από λιμό.
Σχετικά Νέα
ΗΑΕ: Εγκαινιάστηκε στο Άμπου Ντάμπι ταμείο για την υγεία μητέρων και νεογνών στην Αφρική
Συμμαχία φιλανθρωπικών ιδρυμάτων εγκαινίασε σήμερα στο Άμπού Ντάμπι ταμείο με πόρους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.
Γαλλία: Αυξημένες κατά 20% οι καταγγελίες για παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων το 2024
Αυξημένες κατά 20% ήταν το 2024, σε σχέση με το 2023, οι καταγγελίες για παραβιάσεις των προσωπικών δεδομένων στην Γαλλία..
Οι πρωθυπουργοί της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας αντιτίθενται στην πιθανή κατάργηση του δικαιώματος βέτο στην ΕΕ
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν και ο Σλοβάκος ομόλογός του Ρόμπερτ Φίτσο προειδοποίησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση τη.
Παλαιστίνιος εκπρόσωπος στη Χάγη: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την ανθρωπιστική βοήθεια ως όπλο πολέμου
Ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος δήλωσε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ότι το Ισραήλ εμποδίζει την ανθρωπιστική βοήθεια προς.