Ιωάννινα: Σήμερα η νεκροψία της 20χρονης φοιτήτριας που διαγνώστηκε με αμυγδαλίτιδα

Στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή (15/9), η νεκροψία-νεκροτομή, για να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας από τη Χίο, η οποία ενώ νοσηλευόταν με αμυγδαλίτιδα υπέστη ανακοπή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η προανακριτική διαδικασία από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου κατέληξε η άτυχη κοπέλα, διενεργείται προκαταρκτική έρευνα.

Στο πλαίσιο αυτό θα κληθούν να καταθέσουν οι θεράποντες ιατροί, το οικογενειακό και ευρύτερο περιβάλλον της φοιτήτριας.

Το χρονικό της υπόθεσης
Υπενθυμίζεται ότι το κορίτσι νοσηλευόταν μία εβδομάδα περίπου στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική, καθώς είχε διαγνωσθεί με αμυγδαλίτιδα.

Η 20χρονη είχε προσέλθει στο νοσοκομείο με φιλικό της πρόσωπο, το οποίο είχε επίσης τα ίδια συμπτώματα αλλά πήρε εξιτήριο μετά από δύο ημέρες. Η 20χρονη είχε συνεχώς πυρετό που δεν υποχωρούσε, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχε έντονους πόνους στην κοιλιά που αποδόθηκαν σε γαστρεντερίτιδα.

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία με την κατάσταση της υγείας της όμως να γίνεται όλο και χειρότερη, με αποτέλεσμα το πρωί της Τετάρτης και κατά τη διάρκεια εξετάσεων να υποστεί ανακοπή.

Η φοιτήτρια διασωληνώθηκε άμεσα και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου και κατέληξε.