Ιωάννινα – Πατέρας 20χρονης με αμυγδαλίτιδα: «Δεν ξέρω αν οι γιατροί έδωσαν την προσοχή που χρειαζόταν» – «Δεν αντιδρούσε στη θεραπεία»

Την αλήθεια για το θάνατο της 20χρονης κόρης του που έφυγε από τη ζωή έπειτα από την εισαγωγή της στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων με αμυγδαλίτιδά, ζητάει να μάθε ο πατέρας της.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Οι Δεκατιανοί» ο πατέρας της άτυχης κοπέλας ανέφερε ότι είναι πιθανό οι γιατροί στο νοσοκομείο να μην έδωσαν την απαραίτητη προσοχή καθώς η θεραπεία που χορηγούσαν επί μέρες στην 20χρονη δεν είχε αποτελέσματα.

«Ζητάω να μάθω το λόγο που συνέβη αυτό το κακό. Δεν ξέρω αν οι γιατροί λόγω φόρτο εργασίας δεν έδωσαν την απαραίτητη προσοχή. Όταν έχεις ένα παρθένο οργανισμό, υγιέστατο παιδί που μπορεί να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε θεραπεία και το παιδί δεν αντιδράει, δεν θα έπρεπε να κινητοποιηθεί κάποιος;» αναρωτιέται ο πατέρας της 20χρονης.

«Όλες τις προηγούμενες μέρες το είχαν το παιδί με μια απλή αντιβίωση και κορτιζόνη, χωρίς να αντιδρά στις θεραπείες το παιδί» είπε και συνέχισε: «Όταν έχεις ένα παιδί που οι αμυγδαλές του είναι πνιγμένες στο πύον και οι θεραπείες δεν αποδίδουν, δεν πρέπει να ψαχτείς καλύτερα, ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί; Οι γιατροί ήταν καθησυχαστικοί. Σε καμία περίπτωση δεν κινδύνευε η ζωή της, μας έλεγαν».

Μάλιστα ο κ. Αντώνης ανέφερε ότι μία μέρα πριν η 20χρονη υποστεί ανακοπή και φύγει από τη ζωή, οι γιατροί την είχαν επί ώρες στην αναμονή για μια αξονική.

«Την τελευταία μέρα, παραμονή του θανάτου του παιδιού μας είπαν ότι θα του κάνουμε αξονική μήπως υπάρχει κάποιοι απόστημα. Το είχαν νηστικό το παιδί, είχε ατροφήσει η μικρή διότι λόγω του πρηξίματος του λαιμού της τόσες μέρες δεν μπορούσε να φάει. Την είχαν σε αναμονή για την αξονική. Από το πρωί, η αξονική έγινε το απόγευμα, το βράδυ. Παίρναμε τηλέφωνο για μάθουμε τα αποτελέσματα. Οι γιατροί ήταν καθησυχαστικοί» ανέφερε ενώ όπως είπε στη συνέχεια είχαν και διαφωνίες μεταξύ τους.

«Χωρίς να θέλω να κατηγορήσω κανέναν άνθρωπο, θέλω πρώτα να γίνουν οι έρευνες, να βγουν οι απαντήσεις από την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε κι αν υπάρχουν ευθύνες να καταλογιστούν» είπε ο κ. Αντώνης.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι ένας φίλος της κόρης του εισήχθη την ίδια περίοδο στο νοσοκομείο με τα ίδια συμπτώματα. Στην αρχή, όπως είπε η κόρη μου τον φρόντιζε γιατί εκείνος ήταν σε χειρότερη από εκείνη κατάσταση. «Τελικά το παιδί πήρε εξιτήριο και η κόρη μου κατέληξε» είπε.

Δ. Γαλεντέρης: Η οξεία πυώδης αμυγδαλίτιδα ήταν σε πλήρη εξέλιξη
Μιλώντας στην εκπομπή και ο ιατροδικαστής της οικογένειας Δ.Καλεντέρης ανέφερε ότι «θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν οι αναλύσεις από τους ιστούς και από το αίμα της κοπέλας. Διαπιστώσαμε ότι η οξεία πυώδης αμυγδαλίτιδα ήταν σε πλήρη εξέλιξη η οποία όπως προκύπτει έγινε μια συστηματική επέκτασή της και κατέρρευσε ο οργανισμός της».