Ιω. Μασούτης: Η επιχειρηματικότητα να εκμεταλλευτεί τη σταθερότητα, την ηρεμία και το θετικό κλίμα που έρχεται

«Η χώρα αλλάζει, το έχουν αντιληφθεί οι διεθνείς οίκοι και αναμένεται, όταν ολοκληρωθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες και επανέλθουμε στην νέα τετραετία διακυβέρνησης της χώρας και σε ένα περιβάλλον που θα μας εμπνέει ασφάλεια και εμπιστοσύνη, να φέρουμε και πάλι όπως ήδη κάνουμε, τους στόχους του επιχειρείν στους νέους υπουργούς, να κάνουμε σχέδια για το μέλλον και να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα, όπως είναι η γεωπολιτική της θέση, το καλό κλίμα, το ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και ένα περιβάλλον πιο φιλικό προς την επιχειρηματικότητα».

Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ιωάννης Μασούτης στη διευρυμένη συνεδρίασή της στο Επιμελητήριο Εύβοιας ενώ πρόσθεσε: «Είναι δεδομένο ότι έπειτα από τις εκλογές της 21ης Μαΐου που ο ελληνικός λαός αποφάσισε να μην έχουμε τις ανατροπές και τις εντάσεις, που βιώσαμε στις αναμετρήσεις της μνημονικής περιόδου, απομένουν οι νέες εκλογές για να επιβεβαιώσουν το θετικό κλίμα στην οικονομία. Η λαϊκή βούληση είπε όχι στις όποιες περιπέτειες».

adtry{parent.AdformWin45w62mi5c30(window)}catch(ex){new Image().src=’https://track.adform.net/serving/jslog/?src=htmlcb&msg=’+encodeURIComponent(”+(ex.stack||ex))}” data-onload=”(function E(a,c){function e(){c?p.open():p.open(“text/html”,”replace”);m?k.call(p,b):p.write(b);g.__rendered__=!0}var b=a.getAttribute(“data-contents”),g=a.contentWindow,f=g.parent,p=g.document,d=g.setTimeout;try{var k=f.parent&&f.parent.HTMLDocument&&f.parent.HTMLDocument.prototype.write}catch(q){}var m=k&&f.HTMLDocument&&f.HTMLDocument.prototype.write!==k;-1==a.offsetHeight||g.__rendered__||(g.__rendered__=!0,c?e():d(e,0))})(this,false)”>

Ο ίδιος τόνισε: «Πάνω από όλα, πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη σταθερότητα, την ηρεμία και το θετικό κλίμα που έρχεται, ώστε εμείς οι Έλληνες επιχειρηματίες να κάνουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε μοναδικά σε αυτόν τον τόπο. Δηλαδή να επιχειρούμε, να δημιουργούμε, να επενδύουμε, να δίνουμε θέσεις εργασίας, να ξεπερνάμε τα προβλήματα και να γεννάμε δίκαιο πλούτο… Είναι μοναδική ευκαιρία να πούμε όλοι μαζί, επιτέλους ένα οριστικό “όχι” στην ανασφάλεια. Τα επόμενα χρόνια, να αποτελέσουν χρόνια ευημερίας και ανάπτυξης από όλους μας για όλους μας. Χωρίς πισωγυρίσματα. Χωρίς ανατροπές, περιπέτειες και αιφνιδιασμούς».

Επίσης, υπογράφηκε και μνημόνιο συνεργασίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδος ενώ πραγματοποιήθηκε και αδελφοποίηση του επιμελητηρίου Εύβοιας με το επιμελητήριο Μαγνησίας.