

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε κοντά στην πόλη Σιαντζούρ, περίπου 75 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Τζακάρτα.
Περισσότεροι από 60 είναι οι νεκροί και εκατοντάδες οι τραυματίες από τον σεισμό των 5,6 βαθμών που έπληξε την επαρχία της Δυτικής Ιάβας, στην Ινδονησία, ενώ οι διασώστες προσπαθούν να φτάσουν στους επιζώντες που έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια, εν μέσω των συνεχιζόμενων μετασεισμικών δονήσεων.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε κοντά στην πόλη Σιαντζούρ, περίπου 75 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Τζακάρτα.
Η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών BNPB ανέφερε ότι 62 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Τουλάχιστον 25 παραμένουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν. Ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας, ο Αμπντούλ Μουχάρι, είπε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Ο κυβερνήτης της Δυτικής Ιάβας, ο Ριντουάν Καμίλ, είπε στους δημοσιογράφους ότι κατέρρευσαν ή υπέστησαν ζημιές πάρα πολλά κτίρια. «Υπάρχουν κάτοικοι παγιδευμένοι σε απομονωμένες περιοχές (…) για αυτό υποθέτουμε ότι ο αριθμός των τραυματιών και των νεκρών θα αυξηθεί», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την BNPB περισσότερα από 2.200 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και 5.300 άνθρωποι
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.