Ινδονησία: Εξερράγη ξανά το ηφαίστειο – Στους 22 οι νεκροί

To ηφαίστειο στην Ινδονησία εξερράγη ξανά τη Δευτέρα, εκτοξεύοντας καυτά σύννεφα στάχτης, δύο ημέρες μετά από την ισχυρή έκρηξη που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους και αγνοούνταν δεκάδες.

Το όρος Σεμέρου, το ψηλότερο βουνό στο νησί της Ιάβας, εξερράγη το Σάββατο, εκτοξεύοντας μια πανύψηλη στήλη στάχτης στον ουρανό που σκέπασε τα γύρω χωριά. Εναέρια πλάνα έδειξαν στέγες να ξεπροβάλλουν από ένα τοπίο γεμάτο στάχτες, ενώ στο έδαφος, στρατιωτικοί, αστυνομικοί και κάτοικοι έσκαβαν τη λάσπη με τα χέρια τους για να βγάλουν τα θύματα.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 22 μέχρι τη Δευτέρα, ενώ 27 άτομα αγνοούνται, ανακοίνωσε η υπηρεσία μετριασμού καταστροφών της Ινδονησίας.

Το ηφαίστειο εξερράγη ξανά τη Δευτέρα, επιβεβαίωσε το Κέντρο Ηφαιστειολογίας και Μετριασμού του Γεωλογικού Κινδύνου της Ινδονησίας μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, προειδοποιώντας για συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα.

«Το Semeru είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στην Ινδονησία. Πριν και μετά την έκρηξη της 4ης Δεκεμβρίου, θα συνεχίσει να είναι ενεργό», δήλωσε στο Reuters ο Λισβάντο, επικεφαλής του ηφαιστείου Semeru.

Μερικοί κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους για να ελέγξουν τα υπάρχοντά τους και τα ζώα, αλλά εκείνος προέτρεψε τους ανθρώπους να κρατήσουν αποστάσεις ασφαλείας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα