

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 39 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε την Κυριακή 24/12 σε εργοστάσιο επεξεργασίας νικελίου στην ανατολική Ινδονησία.
Όπως ανακοίνωσε στέλεχος του βιομηχανικού συγκροτήματος όπου βρίσκεται το εργοστάσιο – το οποίο χρηματοδοτείται από την Κίνα – το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 05:30 τα ξημερώματα (23:30 χθες βράδυ ώρα Ελλάδας) σε εργοστάσιο της εταιρείας PT Indonesia Tsingshan Stainless Steel, στο βιομηχανικό πάρκο Mοrowali που βρίσκεται στο νησί Σουλαουέσι.
«Ο αριθμός των θυμάτων είναι 51 μέχρι στιγμής. 12 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από το δυστύχημα ενώ 39 άνθρωποι έχουν ελαφρά ή σοβαρά τραύματα», πρόσθεσε, ενώ εξήγησε ότι μεταξύ των νεκρών είναι 7 Ινδονήσιοι και 5 αλλοδαποί χωρίς να διευκρινίσει την εθνικότητά τους.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που γίνονταν εργασίες επισκευής μιας υψικάμινου, όταν πήρε φωτιά εύφλεκτο υγρό και η πυρκαγιά εξαπλώθηκε σε δεξαμενές οξυγόνου οι οποίες εξερράγησαν, δήλωσε ο εκπρόσωπος. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε το πρωί.
Συχνές καταγγελίες
Το νησί Σουλαουέσι είναι μεγάλο κέντρο παραγωγής νικελίου, ένα υλικό που χρησιμοποιείται κυρίως στις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων και για την παρασκευή ανοξείδωτου χάλυβα. Η Κίνα έχει κάνει μεγάλες επενδύσεις σε εργοστάσια στην περιοχή, αλλά οι καταγγελίες για τις ακατάλληλες συνθήκες εργασίας εκεί είναι συχνές.
Πέρυσι τον Ιανουάριο δύο εργάτες, ανάμεσά τους ένας Κινέζος, σκοτώθηκαν σε εργοστάσιο τήξης νικελίου στο ίδιο βιομηχανικό συγκρότημα στη διάρκεια ταραχών που είχαν ξεσπάσει με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις και βελτίωση της ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
Σχετικά Νέα
Τουλάχιστον επτά νεκροί σε νέες ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα
Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν την Τρίτη σε νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε διάφορα σημεία.
Νότια Κορέα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε επωφελή συμφωνία
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντουκ-σου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.
Πουέρτο Ρίκο: Η κυβέρνηση απαιτεί απαντήσεις από τη Luma για το γενικό μπλακ άουτ
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η ενεργειακή κρίση στο Πουέρτο Ρίκο, μετά το γενικευμένο μπλακ.