

Το έτος 2024 ήταν το θερμότερο στην Ινδία από το 1901, ανακοίνωσαν σήμερα (1/1/2025) οι μετεωρολογικές υπηρεσίες της χώρας, με αποπνικτικές θερμοκρασίες, οι οποίες καταγράφονται στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας τάσης ακραίων καιρικών φαινομένων τα οποία προκαλεί η κλιματική αλλαγή.
«Το 2024 ήταν η θερμότερη χρονιά που έχει ποτέ καταγραφεί από το 1901», δήλωσε ο Μρουτιουντζάι Μοχαπάτρα, γενικός διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Ινδίας, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.
«Η μέση ετήσια θερμοκρασία του αέρα στην επιφάνεια του εδάφους στην Ινδία το 2024 ήταν κατά 0,65 βαθμό πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο της περιόδου 1991-2020», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Η Ινδία έζησε το 2024 το μεγαλύτερο σε διάρκεια κύμα ζέστης που έχει ποτέ καταγράψει, με θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 45 βαθμούς Κελσίου.
Ένα επεισόδιο καύσωνα τον Μάιο στο Νέο Δελχί είχε ως αποτέλεσμα ο υδράργυρος να ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ στην πρωτεύουσα ισοφαρίζοντας τους 49,2 βαθμούς Κελσίου που είχαν καταγραφεί το 2022.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
Σχετικά Νέα
Στη Σκωτία η Κέιτ και ο Ουίλιαμ για την 14η επέτειο του γάμου τους
Την 14η επέτειο γάμου σε ένα νησί της Σκωτίας γιορτάζουν την Τρίτη ο πρίγκιπας.
ΟΗΕ – Φίλιπο Γκράντι: Ο κόσμος έχει τυφλωθεί από το κυνήγι της στρατιωτικής κυριαρχίας
Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) κατήγγειλε σήμερα έναν κόσμο που.
Κάτοικοι του πρώην Στάλινγκραντ εκφράζουν ελπίδα για εκεχειρία στον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία
Παύση εχθροπραξιών από τις 8 έως τις 10 Μαΐου, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων.
Τρεις συλλήψεις για διαδοχικές απόπειρες διακεκριμένων κλοπών στην περιοχή των Καλυβίων – Ανάμεσά τους κι ένας 16χρονος
Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 26-4-2025 και πρώτες πρωινές ώρες της 27-4-2025, από αστυνομικούς της.