Ινδία: Στους δρόμους οι αγρότες – Σχεδιάζουν πορεία διαμαρτυρίας προς το Νέο Δελχί

Οι Ινδοί αγρότες διοργανώνουν την Τρίτη πορεία διαμαρτυρίας προς το Νέο Δελχί, αφού οι συνομιλίες με τους αρμόδιους υπουργούς απέτυχαν. Ζητούν, μεταξύ άλλων, καλύτερες τιμές για τους παράγωγους, μέτρο που, όπως αναφέρει το Reuters, τους είχε υποσχεθεί το 2021, όταν χιλιάδες αγρότες είχαν κατασκηνώσει στους αυτοκινητόδρομους που οδηγούν στην πρωτεύουσα.

Η πορεία, η πιο πρόσφατη σε μια σειρά διαμαρτυριών που ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια, έρχεται μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές στις οποίες ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι θα διεκδικήσει τρίτη θητεία, με τους αγρότες να αποτελούν ισχυρή εκλογική βάση.

Οι συμμετέχοντες στην τελευταία πορεία, ωστόσο, περιλαμβάνουν μόνο ένα τμήμα αγροτών από τις βόρειες επαρχίες.

Οι αγροτικές ενώσεις θέλουν να πιέσουν την κυβέρνηση να εκδώσει νόμο με τον οποίο θα δεσμεύεται να παρέχει υψηλότερη κρατική στήριξη ή εγγυήσεις τιμών και να τηρήσει τις υποσχέσεις για διπλασιασμό του εισοδήματος των αγροτών.

Οι συνομιλίες τη Δευτέρα μεταξύ των επικεφαλής των ενώσεων και της κυβέρνησης δεν απέδωσαν, με τους αγρότες να λένε ότι η κυβέρνηση καθυστερεί να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

«Η κυβέρνηση δεν ήταν σε θέση να λάβει μια ισχυρή απόφαση για τίποτα… Σκεφτήκαμε ότι το να δώσουμε χρόνο δεν είναι κατάλληλο τώρα», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ANI ο Γενικός Γραμματέας της επιτροπής Punjab Kisan Mazdoor Sangharsh Committee (KMSC).

Ο υπουργός Γεωργίας Αρτζούν Μούντα δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά τις συνομιλίες ότι ορισμένα ζητήματα επιλύθηκαν, αλλά χρειάζονται περισσότερες συζητήσεις.

«Κάθε πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί με συζήτηση. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα φέρουμε λύσεις», δήλωσε.

Η αστυνομία απαγόρευσε τις μεγάλες συγκεντρώσεις στο Νέο Δελχί και απέκλεισε τμήματα των κύριων οδών που οδηγούν στην πρωτεύουσα από το βόρειο κρατίδιο Παντζάμπ, απ’ όπου ξεκινούν την πορεία τους οι περισσότεροι αγρότες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα