Ινδία: Ρεκόρ θανάτων από selfies

Στη μεγαλύτερη δημοκρατία του πλανήτη, την Ινδία, με πληθυσμό μεγαλύτερο από 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους και 800 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα, καταγράφεται ρεκόρ θανάτων από selfies.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 159 θάνατοι έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, απόδειξη της λατρείας πoυ έχουν κυρίως οι νέοι για τις selfies.

Oι ινδικές αρχές έφτασαν στο σημείο να καθορίσουν κάποιες ζώνες «όπου απαγορεύονται οι selfies».

Στη δεύτερη θέση έρχεται η Ρωσία με 16 θανάτους πολιτών στην προσπάθειά τους να βγάλουν την καλύτερη selfie.

Ακολουθούν οι ΗΠΑ με 14 selfies και το Πακιστάν.

Στη χώρα του Πούτιν κάποιοι έχουν σκοτωθεί πέφτοντας από γέφυρες ή από πολυώροφα κτίρια, έχουν αυτοτραυματιστεί θανάσιμα με όπλο ή έχουν σκοτωθεί πιάνοντας στα χέρια τους μια νάρκη. Το 2015 η αστυνομία εξέδωσε έναν οδηγό για «ακίνδυνες selfies».

Στις ΗΠΑ τα περισσότερα θύματα ήταν άνθρωποι οι οποίοι αυτοτραυματίστηκαν θανάσιμα με όπλο στην προσπάθειά τους να βγάλουν την τέλεια φωτογραφία τους. Επίσης αρκετά θύματα σκοτώθηκαν πέφτοντας στο φαράγγι Γκραν Κάνυον.

Στην Κροατία, οι υπηρεσίες διάσωσης επιστράτευσαν το Twitter για να απευθύνουν έκκληση προς τους τουρίστες να «σταματήσουν να βγάζουν ανόητες και επικίνδυνες selfie».

Ακόμη όμως και αν δεν είναι μοιραίες οι selfies μπορεί να είναι μακάβριες. Το 2014 μία νεαρή Βραζιλιάνα προκάλεσε οργή στο Διαδίκτυο όταν έβγαλε μια χαμογελαστή selfie μπροστά από το φέρετρο του προεδρικού υποψηφίου Εδουάρδο Κάμπος στην κηδεία του.

Σχετικά Νέα