

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι ετοιμάζεται να κερδίσει μια τρίτη θητεία, διατηρώντας τα ηνία της χώρας, σύμφωνα με δημοσκόπηση εξόδου που δόθηκε στη δημοσιότητα, στο τέλος μιας ψηφοφορίας που διήρκησε έξι εβδομάδες.
Το κόμμα του Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP) και οι σύμμαχοί του αναμένεται να λάβουν τουλάχιστον 355 έδρες στην κάτω βουλή του Κοινοβουλίου, πολύ περισσότερες από την πλειοψηφία που έχει οριστεί στις 272 έδρες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή του CNN-News18.
Ο Μόντι δήλωσε ότι η συμμαχία υπό την ηγεσία του BJP κέρδισε τις εκλογές επικαλούμενος τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, λέγοντας ότι η προϋπηρεσία του κυβερνώντος κόμματος είχε απήχηση στους ψηφοφόρους, ιδιαίτερα στους φτωχούς.
“Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ο λαός της Ινδίας έδωσε ψήφους ρεκόρ για την επανεκλογή της κυβέρνησης” έγραψε σε ανάρτησή του στο X (πρώην twitter). Παράλληλα, επέκρινε τη συμμαχία της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι απέτυχε να προσφέρει ένα όραμα για τη χώρα.
Σχετικά Νέα
Ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι προτείνει στη Μόσχα να σταματήσουν οι αεροπορικές επιθέσεις για 30 ημέρες
Να εγκαταλείψει τα πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε πολιτικές.
Ισραήλ: Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης φοβάται ότι η εκστρατεία μίσους εναντίον του επικεφαλής της Σιν Μπετ θα οδηγήσει σε «πολιτική δολοφονία»
Φοβάται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ, ο Γιαΐρ Λάπιντ, μια «πολιτική δολοφονία».
Γερμανία: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό που απείλησε με μαχαίρι τους υπαλλήλους και τους θαμώνες ενός κλαμπ
Ένας Γερμανός αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό άνδρα ο οποίος είχε επιτεθεί σε.
Ρωσία-Ουκρανία: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «θα καλωσόριζε» την παράταση της πασχαλινής εκεχειρίας
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «θα καλωσόριζε» την παράταση, πέραν της Κυριακής, της πασχαλινής εκεχειρίας που.