Ινδία: Πάνω από 72.300 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 72.330 κρούσματα του SARS-CoV-2, ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί από την 11η Οκτωβρίου, με το σύνολο των περιπτώσεων να ξεπερνά τα 12,22 εκατομμύρια. Πρόκειται για τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 459 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει τους 162.927 νεκρούς ως εδώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Αυτός είναι ο τέταρτος βαρύτερος απολογισμός παγκοσμίως, μετά από αυτούς των ΗΠΑ, της Βραζιλίας και του Μεξικού.

Η Ινδία καταγράφει έξαρση της πανδημίας τον Μάρτιο, με το πλουσιότερο ομόσπονδο κράτος της, τη Μαχαράστρα, όπου βρίσκεται η οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, η Μουμπάι, να επιβεβαιώνει μακράν τα περισσότερα.

Η χώρα συνεχίζει την εκστρατεία ανοσοποίησης, στο πλαίσιο της οποίας έχουν χορηγηθεί ως εδώ 64 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, και σήμερα ανακοίνωσε ότι ανοίγει την πλατφόρμα για τους πολίτες άνω των 45 ετών.

Παρότι οι ινδικές αρχές έχουν χορηγήσει υψηλό αριθμό δόσεων και έχουν προχωρήσει στην εξαγωγή σχεδόν ισάριθμων, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι επικρίνεται διότι κατά κεφαλήν, το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό πολλών άλλων χωρών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα