

Η Ινδία πρόκειται να εκτοξεύσει την τρίτη της αποστολή στη Σελήνη, με στόχο να είναι η πρώτη που θα προσεδαφιστεί κοντά στον ελάχιστα εξερευνημένο νότιο πόλο της.
Το σκάφος Chandrayaan-3 με έναν τροχιοδρόμο, ένα σκάφος προσεδάφισης και ένα ρόβερ αναμένεται να απογειωθεί την Παρασκευή από το διαστημικό κέντρο Sriharikota.
Ο προσεδαφιστής αναμένεται να φτάσει στη Σελήνη στις 23-24 Αυγούστου, δήλωσαν οι διαστημικοί αξιωματούχοι. Εάν επιτύχει, η Ινδία θα είναι μόλις η τέταρτη χώρα που θα επιτύχει ομαλή προσεδάφιση στη Σελήνη, μετά τις ΗΠΑ, την πρώην Σοβιετική Ένωση και την Κίνα.
Το Chandrayaan-3, το τρίτο στο πρόγραμμα εξερεύνησης της Σελήνης της Ινδίας, αναμένεται να βασιστεί στην επιτυχία των προηγούμενων αποστολών της στη Σελήνη.
«Έρχεται 13 χρόνια μετά την πρώτη αποστολή της χώρας στη Σελήνη το 2008, η οποία πραγματοποίησε την πρώτη και πιο λεπτομερή έρευνα για νερό στη σεληνιακή επιφάνεια και διαπίστωσε ότι η Σελήνη έχει ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της ημέρας», δήλωσε ο Μιλσβάμι Αναντουράι, διευθυντής του προγράμματος Chandrayaan-1.
Το Chandrayaan-2 – το οποίο περιλάμβανε επίσης έναν τροχιοδρόμο, μια προσεδάφιση και ένα ρόβερ – εκτοξεύτηκε τον Ιούλιο του 2019, αλλά ήταν μόνο εν μέρει επιτυχημένο. Ο τροχιοδρόμος του συνεχίζει να κάνει κύκλους και να μελετά τη Σελήνη ακόμη και σήμερα, αλλά ο προσεδαφιστής-ροβερ απέτυχε να κάνει μαλακή προσγείωση και συνετρίβη κατά την προσγείωση. Αυτό οφειλόταν σε “μια δυσλειτουργία της τελευταίας στιγμής στο σύστημα πέδησης”, εξήγησε ο κ. Annadurai.
Ο επικεφαλής του Ινδικού Οργανισμού Διαστημικής Έρευνας (Isro) Sreedhara Panicker Somanath δήλωσε ότι έχουν μελετήσει προσεκτικά τα δεδομένα από την τελευταία συντριβή και έχουν πραγματοποιήσει ασκήσεις προσομοίωσης για να διορθώσουν τις δυσλειτουργίες.
Το Chandrayaan-3, το οποίο ζυγίζει 3.900 κιλά και κόστισε 6,1 δισ. ρουπίες (75 εκατ. δολάρια, 58 εκατ. λίρες), έχει τους ίδιους στόχους” με τον προκάτοχό του – να εξασφαλίσει μια μαλακή προσεδάφιση στην επιφάνεια της Σελήνης, πρόσθεσε.
Σχετικά Νέα
Απειλεί τη δημοσιογραφία η Τεχνητή Νοημοσύνη;
Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δημοσιογραφία. Αντικειμενική πρόβλεψη ή ευσεβής πόθος;.
Πρωταπριλιά: Πώς καθιερώθηκε – Γιατί λέμε ψέματα αυτή την ημέρα
Κάθε χρόνο την 1η Απριλίου, δηλαδή την Πρωταπριλιά, αναβιώνει το έθιμο με τα αθώα.
Ανακαλύφθηκαν μυστηριώδη ραδιοφωνικά σήματα από τον Γαλαξία μας που εκπέμπονται κάθε δύο ώρες – Τι ανακοίνωσαν αστρονόμοι
Αστρονόμοι ανακάλυψαν άγνωστη μέχρι σήμερα πηγή ραδιοπαλμών μέσα στον Γαλαξία μας. Η ανακάλυψη ανοίγει.
Ρομπότ μαθαίνουν πώς να κινούνται παρακολουθώντας τον εαυτό τους
Ρομπότ μπορούν να μάθουν τη δομή του σώματός τους και τον τρόπο με τον.