

Δασμούς αντιντάμπινγκ σε μέρος των εισαγωγών χάλυβα από την Κίνα επέβαλε τη Δευτέρα η Ινδία, για διάστημα πέντε ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας.
Στις 4 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Χάλυβα της χώρας, Nagendra Nath Sinha, δήλωσε ότι το Νέο Δελχί παρακολουθεί την κατάσταση στις εισαγωγές χάλυβα, αφού η βιομηχανία χάλυβα της χώρας εξέφρασε ανησυχίες για το ενδεχόμενο ντάμπινγκ από κινεζικές εταιρείες, όπως μεταδίδει το Reuters.
Το διάστημα Απριλίου-Ιουλίου, η Κίνα ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας χάλυβα στην Ινδία, μετά τη Νότια Κορέα, πουλώντας 0,6 εκατομμύρια μετρικούς τόνους, όγκος αυξημένος κατά 62% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.
Συνολικά, η Ινδία εισήγαγε 2 εκατομμύρια μετρικούς τόνους χάλυβα την συγκεκριμένη περίοδο, τη μεγαλύτερη ποσότητα από το 2020 και αυξημένη κατά 23% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.
Η Κίνα, ο κορυφαίος παραγωγός χάλυβα στον κόσμο, εξάγει κυρίως ρολά ή φύλλα ψυχρής έλασης στην Ινδία.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος ξεκινά τις απολύσεις εργαζομένων στο γραφείο περιβαλλοντικής δικαιοσύνης
Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (Environmental Protection Agency- EPA) έστειλε ειδοποιήσεις λύσης συμβάσεων εργασίας.
Πρόωρες βουλευτικές εκλογές σκέφτεται να κηρύξει ο Μακρόν
Ο Εμανουέλ Μακρόν διερευνά την πιθανότητα διάλυσης του κοινοβουλίου και διεξαγωγής πρόωρων εκλογών το.
Συναγερμός στη Ρωσία μετά από ισχυρή έκρηξη ανατολικά της Μόσχας
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή Βλαντίμιρ της Ρωσίας, ανατολικά της Μόσχας, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε, ανέφερε το.
Λαγκάρντ: Ελπίζω ο Τραμπ να μην απομακρύνει τον Πάουελ
Η Ευρώπη δεν έχει αδικήσει τις ΗΠΑ στο εμπόριο, δήλωσε την Τρίτη η πρόεδρος.