

Η Ινδία ανακοίνωσε ξέσπασμα του εξαιρετικά μεταδοτικού ιού της γρίπης των πτηνών H5N1 σε φάρμα πουλερικών για ερευνητικούς σκοπούς στη βορειοανατολική πολιτεία Μπιχάρ, όπως ανέφερε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Υγεία των Ζώων (OIE).
Ο ιός σκότωσε 787 από τα 3.859 πτηνά στη φάρμα της Πάτνα, ενώ τα υπόλοιπα σφαγιάστηκαν για προληπτικούς λόγους, ανέφερε ο ΟΙΕ με έδρα το Παρίσι, επικαλούμενος αναφορές από τις αρχές της Ινδίας.
Τα πρώτα κρούσματα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, εμφανίστηκαν στις 18 Ιανουαρίου και αναφέρθηκαν στις 16 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.