

Επικρίσεις δέχεται ένας Ινδός Διευθύνων Σύμβουλος, επειδή πρότεινε ότι οι νεοπροσληφθέντες σε οποιαδήποτε θέση εργασίας, πρέπει να εργάζονται 18 ώρες την ημέρα για τα πρώτα τέσσερα με πέντε χρόνια της καριέρας τους.
Πρόκειται για τον ιδρυτή της Bombay Shaving Company, Σαντανού Ντεσπάντε ο οποίος ζήτησε από τους νέους εργαζόμενους να «λατρεύουν» σα θρησκεία την εργασία τους και να αποφεύγουν τη «γρίνια», αναφέρει το BBC.
Πολλοί από όσους αντιδρούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον κατηγορούν ότι προωθεί μια «τοξική εργασιακή κουλτούρα».
Η Ινδία έχει ισχυρή εργατική νομοθεσία, αλλά οι ακτιβιστές τονίζουν πως οι αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα για την αυστηρή εφαρμογή των νόμων.
Το 2020, ο συνιδρυτής της Infosys, Ναραγιάνα Μούρθι, είχε επίσης αντιμετωπίσει σφοδρά πυρά επειδή είχε προτείνει να εργάζονται οι Ινδοί για τουλάχιστον 64 ώρες την εβδομάδα, για δύο έως τρία χρόνια, ώστε να αντισταθμιστεί η οικονομική επιβράδυνση που προκάλεσαν τα lockdown εξαιτίας της πανδημίας.
Ο δείκτης εμπιστοσύνης του εργατικού δυναμικού της LinkedIn που δημοσιεύτηκε το 2020, ανέφερε ότι δύο στους πέντε εργαζόμενους επαγγελματίες στην Ινδία βιώνουν αυξημένο άγχος και ανησυχία.
Στην ανάρτησή του στο LinkedIn την Τρίτη, ο Ντεσπάντε υποστήριξε ότι είναι «πολύ νωρίς» για τους νέους για να σκέφτονται τη διατήρηση μιας ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής στην αρχή της καριέρας τους.
Ένας χρήστης του Twitter αντέδρασε λέγοντας ότι ο Ντεσπάντε δικαιολογούσε την «τοξική εργασιακή κουλτούρα» σε μια εποχή που «οι μαζικές απολύσεις από τις ινδικές νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν γίνει κανόνας».
Ένας άλλος χρήστης επεσήμανε ότι ο Ντεσπάντε δεν είχε πει ότι θα αποζημιώνει όσους κάνουν υπερωρίες.
«Οι εταιρείες έχουν την τάση να εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους που [εργάζονται πολλές ώρες]. Σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν σε πρόωρη εξουθένωση, με αποτέλεσμα άνθρωποι να θέτουν σε κίνδυνο την καριέρα τους», έγραψε ο χρήστης.
Μετά την ευρεία κριτική που δέχτηκε το σχόλιό του, ο κ. Ντεσπάντε σχολίασε εκ νέου στην ανάρτησή του.
«Ωχ, τόσο μίσος για τις 18ωρες εργάσιμες ημέρες. Είναι ένα υποκατάστατο του «να τα δίνεις όλα και κάτι παραπάνω», έγραψε, υπονοώντας ότι μιλούσε μεταφορικά.
Είπε επίσης ότι όσοι αναρωτιούνται για την εργασιακή κουλτούρα στην εταιρεία του είναι ευπρόσδεκτοι να μιλήσουν με τους υπαλλήλους του.
Τα σχόλια του Ντεσπάντε έρχονται σε μια εποχή που ο όρος «σιωπηλή παραίτηση» έχει απογειωθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η φιλοσοφία πίσω από τον όρο είναι να εργάζεται κανείς, κάνοντας μόνο τα απολύτως απαραίτητα για να διατηρήσει τη δουλειά του. Το «ρεύμα» είχε ξεκινήσει με ένα βίντεο ενός Αμερικανού TikTokker που συμβούλευε πως «η δουλειά δεν είναι η ζωή σας».
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.