

Μετά τους καταστροφικούς βομβαρδισμούς και τις ολονύκτιες συγκρούσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες αμάχους νεκρούς, η Ινδία διευκρίνισε τους λόγους για τους οποίους επιτέθηκε στο Πακιστάν χθες Τρίτη (06.05.2025).
Ειδικότερα, η Ινδία υποστήριξε πως τα αιματηρά πλήγματα που εξαπέλυσε είχαν ως στόχο μόνο «στρατόπεδα τρομοκρατών» που είχαν ταυτοποιηθεί προσεκτικά για την «αποφυγή να πληγεί άμαχος πληθυσμός ή περιοχές αμάχων».
Μάλιστα, ο Ινδός υπουργός Άμυνας Ρανζάθ Σινγκ τόνισε: «Οι στόχοι που επιλέχθηκαν καταστράφηκαν με μεγάλη ακρίβεια για να διασφαλιστεί ότι ούτε ο άμαχος πληθυσμός ούτε οι περιοχές όπου βρίσκονταν άμαχοι θα επηρεάζονταν».
«Ήταν μια προσεκτικά προετοιμασμένη επιχείρηση που στόχευε μόνο υποδομές τρομοκρατών», επέμεινε ο ίδιος.
Η Ινδία ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε και κατέστρεψε εννέα τοποθεσίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, στις οποίες πιστεύεται ότι βρίσκονταν μέλη τζιχαντιστικής οργάνωσης, την οποία το Νέο Δελχί κατηγορεί για την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 26 ανθρώπους στις 22 Απριλίου 2025 στο ινδικό Κασμίρ.
Χάρτης με σημεία που η Ινδία έχει χαρακτηρίσει ως «τρομοκρατικούς στόχους» στο Πακιστάν / REUTERS / Priyanshu Singh
Το Νέο Δελχί κατηγόρησε το Πακιστάν ότι υποστηρίζει την οργάνωση, κάτι που το Ισλαμαμπάντ αρνείται κατηγορηματικά.
Ο απολογισμός των δύο πλευρών
Το Πακιστάν ισχυρίστηκε ότι οι ινδικοί πύραυλοι σκότωσαν τουλάχιστον 26 αμάχους, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, και τραυμάτισαν άλλους 46 ανθρώπους.
Από την πλευρά του, ο πακιστανικός στρατός απάντησε με πυρά ισχυρού πυροβολικού προς το ινδικό έδαφος, με την Ινδία να ανταπαντά με βομβαρδισμούς.
Η Ινδία, από την πλευρά της, ανέφερε τουλάχιστον 12 θανάτους στο συνοριακό χωριό Πουντς, κατά μήκος της κατά μήκος της λεγόμενης γραμμής ελέγχου, των de facto συνόρων της Ινδίας και του Πακιστάν, στο Κασμίρ.
Το Ισλαμαμπάντ ισχυρίστηκε επίσης ότι κατέρριψε πέντε ινδικά μαχητικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων. Ο Ινδός υπουργός δεν έκανε κανένα σχόλιο επί του τελευταίου θέματος.
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: Η Ρωσία εξαπέλυσε 108 drones κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά το αίτημα για εκεχειρία
Η Ρωσία εξαπέλυσε 108 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) στη διάρκεια της νύχτας που.
Σάλος γύρω από το “δώρο” του Κατάρ προς τον Τραμπ: Το πολυτελές Boeing 747-8 Jumbo
Η πολεμική εντάθηκε χθες, Κυριακή, στις Ηνωμένες Πολιτείες γύρω από ένα αεροπλάνο που πρόκειται.
Ηρεμία στα σύνορα Ινδίας και Πακιστάν
Ηρεμία επικράτησε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα κατά μήκος των συνόρων της Ινδίας.
Αίγυπτος: Ενθαρρυντικό βήμα για επιστροφή στις διαπραγματεύσεις η απελευθέρωση από τη Χαμάς του Ίνταν Αλεξάντερ
Το αιγυπτιακό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε την «ανάγκη επίτευξης συνολικής ειρήνης στην περιοχή και την.