Ινδία: Απεγκλωβίστηκαν οι εργάτες από τη σήραγγα που κατέρρευσε στα Ιμαλάια

Οι 41 εργάτες που είχαν παγιδευτεί επί 17 ημέρες μέσα σε μια σήραγγα που κατέρρευσε στα Ιμαλάια απεγκλωβίστηκαν σήμερα, μετά τη διάνοιξη διόδων μέσα από τα συντρίμμια βράχων, σκυροδέματος και χώματος για να τους προσεγγίσουν οι διασώστες, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η διάσωση των εργατών, που προέρχονται από τις φτωχότερες περιοχές της Ινδίας, όπως αναφέρει το Reuters, ξεκίνησε αρκετές ώρες αφότου οι διασώστες κατάφεραν να σπάσουν τα συντρίμμια της σήραγγας στο κρατίδιο Ουταραχάντ.

Η διαδικασία, που κράτησε περίπου μια ώρα, προέβλεπε τον απεγκλωβισμό τους με φορεία, μέσω ενός σωλήνα πλάτους 90 εκατοστών.

Ασθενοφόρα με τα φώτα τους να αναβοσβήνουν είχαν προηγουμένως παραταχθεί μπροστά από τη σήραγγα για να μεταφέρουν τους εργάτες σε νοσοκομείο που βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο.

Οι 41 άνδρες δέχονταν τροφή, νερό, φως, οξυγόνο και φάρμακα μέσω ενός σωλήνα.

Η σήραγγα, που κατέρρευσε στις 12 Νοεμβρίου, αποτελεί μέρος του υπό κατασκευή αυτοκινητοδρόμου Σαρ Νταμ, ενός μεγαλεπήβολου σχεδίου υποδομής της κυβέρνησης του Ναρέντρα Μόντι, το οποίο μέσω ενός οδικού δικτύου σχεδόν 900 χλμ. φιλοδοξεί να ενώσει τέσσερις σημαντικές προσκυνηματικές τοποθεσίες των Ινδουιστών στη Βόρεια Ινδία.

Οι αρχές δεν δήλωσαν τι προκάλεσε την κατάρρευση, αλλά η περιοχή είναι επιρρεπής σε κατολισθήσεις, σεισμούς και πλημμύρες. Πολλοί γεωλόγοι και κάτοικοι της περιοχής είχαν προειδοποιήσει ότι ο ταχύς ρυθμός εκτέλεσης των έργων μπορεί να προκαλούσε φαινόμενα καθιζήσεων. Σε πολλές περιπτώσεις μέχρι σήμερα, οι εργασίες κατασκευής έχουν παραλύσει σε διάφορα σημεία εξαιτίας της σαθρότητας των εδαφών και των ζημιών που προκαλούν οι καθιζήσεις σε σπίτια και άλλες υποδομές κατά μήκος του δρόμου.

 

 

Πηγή Reuters

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα