

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 14.256 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα να φθάνει τους 10.639.684.
Παράλληλα, άλλοι 152 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 153.184 νεκρούς ως εδώ.
Τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν στα 185.662, κατά το υπουργείο. Έπεσαν κάτω από το όριο των 200.000 την Τετάρτη, έπειτα από σχεδόν επτά μήνες.
Η εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού στην Ινδία άρχισε το περασμένο Σάββατο. Πάνω από 1,3 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής σε όλη τη χώρα.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία, καταγράφεται σταδιακή, πάντως σταθερή βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης από τα τέλη του 2020 στην Ινδία, που καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον πλανήτη, μετά τις ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό θανάτων, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.
Σχετικά Νέα
Σεισμός στη Μιανμάρ: Η στρατιωτική χούντα παρέτεινε την κατάπαυση του πυρός
Η ανακοίνωση αυτή έγινε μερικές ώρες πριν από την προβλεπόμενη εκπνοή της κατάπαυσης του.
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Νετανιάχου: «Έχουμε την ίδια γραμμή σε όλα τα θέματα»
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.
Ο ευρωπαϊκός Τύπος αποχαιρετά τον “Πάπα του λαού”
Ο ευρωπαϊκός Τύπος αποτίνει σήμερα σχεδόν ομόφωνα φόρο τιμής στον πάπα Φραγκίσκο, την επομένη.
Γουίτκοφ: Στη Ρωσία εντός της εβδομάδας ο απεσταλμένος του Τραμπ
Ο Αμερικανός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ προβλέπεται να ταξιδέψει αυτήν την εβδομάδα στη Μόσχα, ανακοίνωσε.