Ην. Βασίλειο: Στοπ στις βίζες συγγενών των φοιτητών βάζει η κυβέρνηση

Στοπ στις βίζες συγγενών των φοιτητών βάζει η κυβέρνηση. Οι φοιτητές δεν θα μπορούν να φέρνουν μέλη της οικογενείας τους στο Ηνωμένο Βασίλειο με τη νέα απόφαση της κυβέρνησης.

Οι νέοι κυβερνητικοί περιορισμοί στις φοιτητικές βίζες προσδοκάται να περιορίσουν σημαντικά τη μετανάστευση, περιορίζοντας του φοιτητές να φέρνουν μέλη της οικογένειας τους μόνο κατά τις μεταπτυχιακές σπουδές τους απαγορεύοντας έτσι να χρησιμοποιούν τη φοιτητική βίζα ως «πίσω πόρτα» για να εργαστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Παράλληλα θα προστατεύονται τα οικονομικά οφέλη που αποφέρουν οι φοιτητές στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Για να αποφευχθεί η κατάχρηση του συστήματος βίζας, οι φοιτητές δεν θα μπορούν να αλλάζουν τη φοιτητική βίζα σε βίζα εργασίας έως ότου να ολοκληρωθούν οι σπουδές τους.

Η κυβέρνηση επίσης θα επανεξετάσει τα κεφάλαια που πρέπει να έχουν οι φοιτητές για να αποδείξουν ότι μπορούν να φροντίσουν τους εαυτούς τους και τα εξαρτώμενα μέλη τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και να περιορίσει τα πρακτορεία που υποβοηθούν τις ακατάλληλες αιτήσεις.

Η κυβερνητική εκπαιδευτική στρατηγική στοχεύει να φιλοξενεί 600.000 διεθνείς φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που σπουδάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο έως το 2030, για δύο συνεχόμενα χρόνια.

Περίπου 136.000 βίζες χορηγήθηκαν σε εξαρτώμενoυς φοιτητών το 2022, σημειώνοντας αύξηση από τους 16.000 το 2019 όταν οι Τόρις δεσμεύτηκαν προεκλογικά να μειώσουν τη μετανάστευση.

 

 

Πηγή: Ertnews.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα