Ηλιούπολη: Ερωτηματικά από τη στάση της ΕΛΑΣ στην υπόθεση της 19χρονης

Σημαντικά ερωτήματα προκαλεί η στάση της αστυνομίας απέναντι στην 19χρονη που κατήγγειλε ότι αστυνομικός την κρατούσε παράνομα και την εξέδιδε και πως ο πατέρας της την κακοποιούσε από τα 11 της χρόνια.

Σε πρώτο χρόνο και ενώ ο βασανιστής της 19χρονης βρισκόταν στα χέρια της αστυνομίας, δεν είχε προχωρήσει η σύλληψή του, παρ’ ότι ο νόμος αναφέρει πως όταν καταγγέλεται αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα, πρέπει να συλληφθεί και να πάει στον εισαγγελέα, όπως κατήγγειλε από το Σάββατο η δικηγόρος της, Αντωνία Λεγάκη.

Στην συνέχεια και ενώ η κοπέλα χρειαζόταν ιατρική φροντίδα, δεν διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αλλά στο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ στη Λεωφόρο Κηφισίας αφού ο φερόμενος ως θύτης είναι αστυνομικός.

Καμία επικοινωνία με τους δικηγόρους της

Στους δύο δικηγόρους δεν επετράπη να έχουν επαφή με την 19χρονη ούτε και την νύχτα του Σαββάτου, όταν οι αστυνομικοί την μετέφεραν στο νοσοκομείο “Γεννηματάς”, προκειμένου να εξεταστεί και να φροντιστούν τα τραύματά της.

Αντίστοιχη ήταν η συμπεριφορά των αστυνομικών και ενώ η κοπέλα βρισκόταν στο νοσοκομείο, όπου και πάλι δεν επετράπη στους δικηγόρους να την δουν, με την κ. Λεγάκη να καταγγέλλει ότι πρόκειται για συμπεριφορά που συνηθίζεται απέναντι σε κρατούμενους και όχι σε καταγγέλλοντες.

Μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής, οι δικηγόροι της νεαρής δεν γνώριζαν πού βρίσκεται ή την κατάστασή της, όπως ανέφερε η κ. Λεγάκη σε νεότερη επικοινωνία με το NEWS 24/7.

“Δεν είναι δυνατόν τον 21ο αιώνα καταγγέλλων να μην έχει επικοινωνία με τους δικηγόρους του για περισσότερες από 24 ώρες”, τόνισε η δικηγόρος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα