Ηλιόπουλος: Παραδοχή αποτυχίας και επιτελικό φιάσκο ο ανασχηματισμός

«Παραδοχή αποτυχίας της κυβέρνησης και επιτελικό φιάσκο του Κυριάκου Μητσοτάκη» χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9.89».

«Οανασχηματισμός είναι πρώτα απ’ όλα παραδοχή αποτυχίας της κυβέρνησης, γιατί τα επιτελεία στο Υπουργείο Υγείας και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν την κρίση της πανδημίας και την κρίση των φυσικών καταστροφών, απομακρύνθηκαν όλοι», επισήμανε. «Κάπου εδώ τελειώνει και το αφήγημα του κ. Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση διαχειρίστηκε με επιτυχία τις μεγάλες κρίσεις που αντιμετώπισε», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σχολίασε επίσης δηκτικά «το γεγονός ότι Υπουργός Υγείας έγινε ο κ. Πλεύρης, ένας άνθρωπος που πριν από λίγο καιρό δήλωνε ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν!».

«Έχουμε όμως να κάνουμε και με ένα επιτελικό φιάσκο», πρόσθεσε, «γύρω από την μη τοποθέτηση –τελικά- του κ. Αποστολάκη». «Πρώτη φορά βλέπω κυβέρνηση να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να κάνει τον ανασχηματισμό όπως ήθελε», σχολίασε με νόημα ο Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερθείς στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Για άλλη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ότι πιστεύει μόνο στην επικοινωνία», υπογράμμισε, «καθώς αν πραγματικά πίστευε στη δημιουργία μίας ξεχωριστής δομής, ως Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, αυτό δεν θα εξαρτιόταν από ένα πρόσωπο αποκλειστικά». «Άραγε σε όλη τη χώρα ή σε όλη την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, δεν υπάρχει ένας άνθρωπος κατάλληλος να αναλάβει αυτή τη θέση;», αναρωτήθηκε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Είναι φανερό ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν πιστεύει σε αυτή τη δομή, όπως δεν πιστεύει και στον πολιτικό διάλογο. Προσπάθησε να κάνει ένα πολιτικό παιχνίδι, το οποίο γύρισε εναντίον του», σημείωσε.

Σχολίασε επίσης το κλίμα «θεσμικής παρακμής» που ανέδειξε η χθεσινή διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου «καλώντας τους “υποψήφιους” υπουργούς να μην αξιοποιούν διασυνδέσεις και γνωριμίες για να μπουν στο κυβερνητικό σχήμα». «Πρώτη φορά βλέπουμε το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου να παραδέχεται κυνικά ότι υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα που πιέζουν για το ποια θα είναι η σύνθεση της κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου.

Στο μέτωπο της πανδημίας, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του γιατί «η ΝΔ δεν δείχνει καμία πρόθεση να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας». Φέρνοντας ως παράδειγμα τα σχολεία, τόνισε ότι «τη στιγμή που έχουμε τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα –που είναι πολύ πιο επιθετική στα παιδιά- η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει πάλι τα σχολεία με 25 μαθητές ανά τμήμα».

Τέλος, όσον αφορά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς και την «ποινή» της αναστολής εργασίας, επισήμανε ότι «ο εμβολιασμός στους υγειονομικούς πρέπει να είναι υποχρεωτικός, όμως δεν αποδεχόμαστε η “ποινή” να είναι η αναστολή εργασίας». «Θα μπορούσαν να υπάρξουν άλλα μέτρα όπως η τοποθέτηση ενός ανθρώπου που δεν έχει εμβολιαστεί σε άλλες θέσεις και η υποχρέωσή του να υποβάλλεται σε τεστ κάθε μέρα για να μπει στο χώρο εργασίας του, σίγουρα όμως δεν μπορεί ο μη εμβολιασμός να οδηγεί σε απόλυση», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα