

“Οτιδήποτε και οποιοσδήποτε επιχειρεί να σχετικοποιήσει τη Χρυσή Αυγή, στην ουσία την ‘ξεπλένει’”, διεμήνυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι “η αντιπαράθεση που επιχειρεί με ψέματα βλάπτει τη Δημοκρατία μας”. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM, υπενθύμισε ότι λίγες ώρες πριν τη δικαστική απόφαση της περασμένης εβδομάδας για την εγκληματική οργάνωση, “ο κ. Πέτσας επιχειρούσε να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για συμπόρευση με την ΧΑ, και να αναθερμάνει τη θεωρία των δύο άκρων”. “Η επίθεση αυτή κλιμακώθηκε μετά το δικαστήριο, με την προσπάθεια να συνδεθεί η ΧΑ με το κίνημα των Αγανακτισμένων, και με τα περί του Ποινικού Κώδικα”, συνέχισε, αλλά ξεκαθάρισε κατηγορηματικά: “Με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα, ο δολοφόνος του Π. Φύσσα, ο Ρουπακιάς, θα εκτίσει μεγαλύτερη ποινή αν καταδικαστεί σε ισόβια”.
Για τα περί πολιτικών δικαιωμάτων των καταδικασθέντων, ο Ν. Ηλιόπουλος επισήμανε ότι “με βάση το Σύνταγμα της χώρας, η απώλεια πολιτικών δικαιωμάτων απαιτεί αμετάκλητη δικαστική απόφαση, άρα είναι ψέμα ότι οι βουλευτές της ΧΑ πέφτουν στα μαλακά με τον νέο Π.Κ.”.
Ο Ν. Ηλιόπουλος χαρακτήρισε “χρυσή ευκαιρία για τη Δημοκρατία μας” τη σημερινή ημέρα ανακοίνωσης των ποινών εναντίον της ΧΑ, ώστε “να αναλογιστούμε πώς δόθηκε χώρος σε αυτό το εγκληματικό φαινόμενο”, υπογραμμίζοντας, μάλιστα, τον ιδιαίτερο συμβολισμό της 12ης Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Αθήνας από τους ναζί.
Κληθείς να σχολιάσει το κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της “Αυγής”, δήλωσε “Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις επαφές του κ. Μπαλτάκου με τη ΧΑ επί των ημερών Σαμαρά, που ως πρώην πρωθυπουργός καλούσε την ίδια ώρα ‘να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας από τους λαθρομετανάστες’. Ούτε μπορούμε να ξεχάσουμε ότι μεσούσης της δίκης ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε πως ‘θεωρούμε τη ΧΑ σαν να μην υπάρχει”, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Για το θέμα της πανδημίας, ο Ν. Ηλιόπουλος, επανέλαβε ότι “η κυβέρνηση Μητσοτάκη σπατάλησε το χρόνο που κέρδισε η κοινωνία, εν μέσω πανδημίας στο ΕΣΥ εργάζονται 5.000 λιγότεροι εργαζόμενοι σε σχέση με πέρσι”, και υπογράμμισε την άμεση ανάγκη για
“μαζική συνταγογράφηση των τεστ, επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας, και άμεσες προσλήψεις”.
Σχετικά Νέα
Β. Κικίλιας: Δέσμευση για στήριξη των ναυαγοσωστών προκειμένου να υπάρχουν όλο και περισσότεροι στις παραλίες
«Θα είμαι συμμέτοχος και αρωγός στην προσπάθειά σας και στον αγώνα σας, προκειμένου να.
Π. Μαρινάκης για πόρισμα ΕΜΠ: Καταρρέει με κρότο το αφήγημα της συγκάλυψης
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αντέδρασε στο πόρισμα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από τον.
Άμεση χρηματοδότηση για την ανομβρία στα ελληνικά νησιά ζητά ο Αυτιάς
Με ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αυτιάς, ως.
Συνάντηση Παπασταύρου με τον Υπουργό Εσωτερικών των ΗΠΑ – Συζήτησαν την ενεργειακή ασφάλεια
Με τον Υπουργό Εσωτερικών και Επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ενεργειακής Κυριαρχίας των ΗΠΑ, Νταγκ.