

Με εκπροσώπους του σωματείου ρακοσυλλεκτών «ΕΡΜΗΣ», συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος, στα γραφεία της «Ανοιχτής Πόλης».
Το προεδρείο του σωματείου «ΕΡΜΗΣ» περιέγραψε λεπτομερώς τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ρακοσυλλέκτες στο κυριακάτικο υπαίθριο παζάρι τους στον Ελαιώνα.
Μεταξύ άλλων, το προεδρείο του σωματείου «ΕΡΜΗΣ», υπογράμμισε:
-
Την παντελή αδιαφορία του Δήμου, καθώς τους έδιωξαν από το χώρο που λάμβανε χώρα το παζάρι και αυτή τη στιγμή νοικιάζουν ιδιωτικό χώρο.
-
Το αίτημά τους για ένα εκσυγχρονισμένο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών παζάρι σε χώρο στον Ελαιώνα που θα παραχωρηθεί από το Δήμο.
-
Να θεσμοθετηθεί από την πολιτεία ο ορισμός του «ρακοσυλλέκτη»
Από την πλευρά του, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ανέλυσε τη συνολική πρόταση της Ανοιχτής Πόλης. Εξήγησε, με σαφήνεια, στο σωματείο «Ερμης», πως ως δήμαρχος Αθηναίων θα οριοθετήσει σε κατάλληλο χώρο και σε συνεργασία με τα σωματεία των ρακοσυλλεκτών, ένα μεγάλο, σύγχρονο, υπαίθριο παζάρι (Flea Market) που θα ομορφαίνει την πόλη. Εξήγησε παράλληλα, πως αυτό προϋποθέτει συγκεκριμένους και απαράβατους κανόνες για τα σωματεία των ρακοσυλλεκτών.
Σχετικά Νέα
Όλγα Κεφαλογιάννη: Ουσιαστικό βήμα προς τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη ο συνεδριακός τουρισμός
Το νεόδμητο συνεδριακό κέντρο του Theartemis Palace Hotel στο Ρέθυμνο επισκέφθηκε πρόσφατα η υπουργός.
Σ.Παπασταύρου: Έρχονται άμεσα επιδοτήσεις για ΜμΕ
Τις προσεχείς πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόσο σε ενεργειακά όσο και χωροταξικά.
Θ.Κοντογεώργης: Επιδιώκουμε η ανάπτυξη να επιστρέφει στην κοινωνία με παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα
Τα ζητήματα της οικονομίας – ελληνικής και διεθνούς – ήταν το βασικό θέμα συζήτησης.
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..