Ηλίας Μόσιαλος: Δεν αποκλείω τοπικά lockdown – Τι είπε για τη μετάλλαξη “Όμικρον”

Για τα μέτρα πρέπει να ληφθούν στη χώρα μας αλλά και για τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού (“Όμικρον”), μίλησε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Αναφερόμενος στη νέα μετάλλαξη “Όμικρον”(μετάλλαξη της Μποτσουάνα), ο Ηλίας Μόσιαλος τόνισε πως «αυτήν τη στιγμή αντιμετωπίζουμε το σύμπτωμα κι όχι το πρόβλημα». Και συνέχισε: «Το πρόβλημα είναι ότι όταν το 6% των Αφρικανών έχουν εμβολιαστεί, υπάρχει πολύ μεγάλος χώρος για μεταλλάξεις του ιού».
«Μπορεί να βρίσκουμε νέες εκδοχές των εμβολίων, το οποίο δεν είναι τόσο δύσκολο πλέον. Το ερώτημα είναι αν θα φτάνουν τα εμβόλια στην Αφρική. Αυτό πρέπει να το απαντήσουν κυβερνήσεις και φαρμακευτικές βιομηχανίες» τόνισε ο καθηγητής.

Ηλίας Μόσιαλος: “Δεν αποκλείω τοπικά lockdown”

Σε ερώτημα σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν στην Ελλάδα, δεδομένης της αύξησης των κρουσμάτων και των θυμάτων του κορονοϊού, είπε πως «το γενικό lockdown είχε νόημα όταν δεν ξέρεις με τι έχεις να κάνεις. Τότε δεν είχαμε εμβόλια και προετοιμασμένο σύστημα υγείας, ούτε οι πολίτες δεν ήξεραν τι πρέπει να κάνουν»

«Τώρα αν κάνουμε ένα γενικό lockdown, δεν θα λύσουμε το πρόβλημα της πανδημίας, απλά θα το μεταθέσουμε» ανέφερε και συμπλήρωσε πως αυτό που θα πρέπει πραγματικά να γίνει αυτήν τη στιγμή για να ανακοπεί το νέο κύμα της πανδημίας είναι να γίνει η τρίτη δόση του εμβολίου και να εμβολιαστούν εκείνοι που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

«Δεν προέχει ο πανικός να πάμε σε ένα lockdown, αλλά να πειστούν όσοι περισσότεροι συμπατριώτες μας να κάνουν την 3η δόση και το εμβόλιο» δήλωσε ο Ηλίας Μόσιας, τονίζοντας ότι «αν τα μέτρα τηρηθούν και δεν επηρεάσει νέα μετάλλαξη τη χώρα, η γνώμη μου είναι ότι, πιθανόν είναι να κάνουμε ανάσχεση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας».

«Δεν αποκλείω όμως τοπικά lockdown εάν ξεφύγει η κατάσταση» κατέληξε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα