

Η Πειραιώς Leasing δημιούργησε και προσφέρει καινοτόμα, φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα που υποστηρίζουν τις μετακινήσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων, παρέχοντας τη δυνατότητα απόκτησης ή χρήσης ηλεκτροκίνητου οχήματος με leasing (ëv-lease).
Με τον τρόπο αυτό, η Πειραιώς Leasing, κορυφαία εταιρεία στον κλάδο του Leasing, με μερίδιο αγοράς που προσεγγίζει το 40%, συμβάλλει ενεργά στη διεύρυνση της ηλεκτροκίνησης στις οδικές μεταφορές, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της μετάβασης σε μια βιώσιμη οικονομία χαμηλών ρύπων.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην στρατηγική του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς για την προσαρμογή της επιχειρηματικής και κοινωνικής της λειτουργίας στις ανάγκες μετασχηματισμού της οικονομίας με βάση τις παγκόσμιες Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής που έχει συνδιαμορφώσει στο πλαίσιο του UNEP FI και έχει υπογράψει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Χρήστος Μεγάλου.
Το χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ηλεκτροκίνησης, σε συνδυασμό με τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συνεισφέρει στην επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και στον στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να γίνει κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2050, όπως περιγράφεται στο Green Deal του 2019.
Το ëv-lease δίνει τη δυνατότητα χρηματοδοτικής ή λειτουργικής μίσθωσης ηλεκτροκίνητων οχημάτων (επιβατηγών ΙΧ αυτοκινήτων και ελαφρών επαγγελματικών φορτηγών) ως εξής:
– Χρηματοδοτική Μίσθωση: O πελάτης θα έχει την δυνατότητα να συνάψει σύμβαση για 3, 4 ή 5 έτη, κατά την διάρκεια της οποίας θα καταβάλλει μηνιαίο μίσθωμα για το κόστος απόκτησης του οχήματος. Στην λήξη ο πελάτης αποκτά την κυριότητα έναντι χαμηλού τιμήματος εξαγοράς.
– Λειτουργική Μίσθωση: Ο πελάτης θα συνάπτει σύμβαση, η οποία θα του δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσει τη χρήση του οχήματος για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα (3-5 χρόνια), πληρώνοντας σταθερό μηνιαίο μίσθωμα, το οποίο θα περιλαμβάνει και πακέτο υπηρεσιών (π.χ. ασφάλιση, συντήρηση κ.τ.λ.). Κατά την λήξη της μισθωτικής περιόδου ο πελάτης, είτε θα επιστρέφει το όχημα στην Πειραιώς Leasing, είτε θα παρατείνει τη διάρκεια της μίσθωσης, είτε θα το εξαγοράζει έναντι προσυμφωνημένου τιμήματος.
Σχετικά Νέα
Ανέκαμψε ο χρυσός μετά την κατρακύλα της Δευτέρας
Ενισχύθηκαν την Τρίτη οι τιμές του χρυσού, με τους επενδυτές να επιστρέφουν στο πολύτιμο.
Το στοίχημα των επενδυτών στη Wall Street μετά το deal ΗΠΑ – Κίνας
Με ένα… ξέφρενο πάρτι υποδέχθηκαν οι παγκόσμιες αγορές το νέο μορατόριουμ 90 ημερών στους.
Με θετικό πρόσημο οι ευρωαγορές για τέταρτη μέρα σερί
Σε θετικό έδαφος τερμάτισαν οι ευρωαγορές, στην πλειοψηφία τους, διατηρώντας το κλίμα αισιοδοξίας μετά.
Τσάνταλης: Μαζικό σφυρί για την ιστορική οινοποιία
Ένα μαζικό σφυρί εις βάρος της ιστορικής οινοποιίας Τσάνταλη αναρτήθηκε σήμερα στην πλατφόρμα των.