Ηλ. Μόσιαλος: Αν είχα παιδί έξι ετών θα το εμβολίαζα χωρίς δεύτερη σκέψη

«Αν είχα ένα παιδί έξι ετών θα το εμβολίαζα χωρίς δεύτερη σκέψη», είπε ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, ενώ αναφέρθηκε και στην απειλή της παραλλαγής Όμικρον, η οποία αποκωδικοποιείται καλύτερα όσο περνάει ο καιρός, αλλά και στα διαφορετικά μηνύματα που έχουν αναπτυχθεί γύρω από το θέμα του κορονοϊού, για τα οποία τόνισε ότι «κρατάνε πίσω τον κόσμο από το να πάει να εμβολιαστεί».

Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιλος μιλώντας στο MEGA για τη νέα παραλλαγή Όμικρον σε σύγκριση με τη Δέλτα, ανέφερε: «Τα δεδομένα γίνονται πιο σαφή καθώς περνάει ο καιρός και φαίνεται ότι η Όμικρον είναι πιο μολυσματική σε σχέση με τη Δέλτα».

Η προστασία των εμβολίων έναντι της Όμικρον

Για την εμβολιαστική κάλυψη ανέφερε ότι γίνονται πειραματικές μελέτες και τόνισε ότι «θα ξέρουμε σε δύο εβδομάδες αν τα εμβόλια καλύπτουν την Όμικρον. Αν δεν την καλύπτουν, πάμε σε ένα πολύ δυσμενές σενάριο».

Επίσης, συμπλήρωσε ότι: «Δεν ξέρουμε πως στο μέλλον θα συμπεριφερθεί ο ιός. Μέχρι τώρα έχει γίνει πιο μολυσματικός και επικίνδυνος. Αν η Όμικρον είναι πιο μολυσματική και πιο ήπια, θα είναι κάτι καινούριο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα